Dødstal stiger: 3726 er omkommet efter jordskælv i Nepal

Antallet af omkomne i Nepal efter det værste jordskælv i det lille land i Himalaya i 81 år er steget til 3726, oplyser en embedsmand fra det nepalesiske indenrigsministerium mandag.

Det er en stigning på 500 fra tidligere oplysninger mandag. Nogle i regeringen frygter, at antallet af dødsofre for lørdagens skælv, der er målt til 7,9 i styrke, kan nå op på 5000.

En højtstående embedsmand i landets indenrigsministerium siger, at det ikke er lykkedes myndighederne at komme i kontakt med nogle af de værst ramte områder i den bjergrige nation. Vejene ud af Kathmandu er tæt pakket med folk, der forsøger at komme væk.

Der er lange køer i hovedstadens Tribhuvan International Airport, hvor turister og nepalesere er desperate for at få plads på et fly ud af det jordskælvsramte land, som fortsat oplever flere kraftige efterskælv.

- Jeg er villig til endda at sælge guld for at få fat i en flybillet, men det er ikke muligt at få fat i nogen, siger Rama Bahadur, en indisk kvinde, der arbejder i Nepals hovedstad.

Titusinder af skræmte nepalesere kryber sammen i teltbyer og venter desperat på hjælp. Samtidig kæmper sporhunde mod uret for at finde overlevende, der ligger begravet i sammenstyrtede bygninger.

Redningshold med kraftigt klippe- og skæreudstyr samt hjælpeforsyninger lander døgnet rundt i landets eneste internationale lufthavn i udkanten af hovedstaden Kathmandu, der er ødelagt af lørdagens kraftige jordskælv.

Myndighederne bliver ved med at hæve antallet af omkomne efter naturkatastrofen, mens antallet af dødsofre i nabolandene Indien og Kina er opgjort til 90. Over 6500 meldes kvæstet i Nepal.

FN's børnefond siger, at knap en million børn i Nepal er alvorligt påvirket af skælvet, og organisationen advarer mod risiko for vandbårne og smitsomme sygdomme.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip