Dødstallet efter mudderskred i Guatemala rammer 237

Godt en uge efter et ødelæggende mudderskred i Guatemala fortsætter myndighederne med at finde lig, der har ligget begravet under jordmasserne.

Dødstallet er ifølge myndighederne torsdag nået op på 237, skriver nyhedsbureauet dpa.

Samtidig savnes hundredvis af mennesker fortsat.

Reuters citerede tidligere torsdag det nationale katastrofeagentur for, at cirka 350 mennesker er savnet, mens nyhedsbureauet AFP skriver, at man i området Santa Catarina Pinula leder efter omkring 150 personer.

Mudderskreddet ramte 1. oktober den fattige bydel Santa Catarina Pinula, der ligger i den sydøstlige del af hovedstaden, Guatemala City.

Hundredvis af redningsarbejdere og frivillige har arbejdet i godt en uge for at finde overlevende.

125 hjem er angiveligt blevet slugt af mudder, jord og grus, skriver dpa.

Tidligere har myndighederne oplyst, at der er en grænse på 72 timer, hvorefter håbet om at finde overlevende formindskes drastisk. Derfor anses det for et mirakel, hvis flere mennesker vil blive fundet i live.

Eksperter har længe advaret om en forestående katastrofe i Santa Catarina Pinula.

Byen ligger klemt inde mellem to stejle bjergsider, og kraftig regn i dagene op til mudderskreddet havde ført til, at lokale floder var gået over deres bredder.

En rapport fra myndighederne har tidligere konkluderet, at der aldrig burde have været opført huse i byen, og at regeringen burde overveje en tvangsflytning af beboerne.

Men hverken opfordringer eller advarsler har ført til handling.

Det er ikke første gang, at naturkatastrofer har kostet hundredvis af guatemalanere livet.

I 2005 oplevede byen Panabaj i det vestlige Guatemala et lignende jordskred. Her blev 160 lig fundet, mens 250 mennesker stadig ligger begravet i jorden.

/ritzau/

 

Dagens Gossip