Dødstallet stiger i Taiwan - over 100 frygtes dræbt

Mere end 60 timer efter, at et jordskælv ramte byen Tainan i det sydlige Taiwan, er en otteårig pige mandag formiddag dansk tid blevet reddet ud fra murbrokkerne i live. Det rapporterer lokale medier ifølge Reuters.

Pigen, Lin Su-Chin, var ved bevidsthed, da hun blev reddet ud, og er nu blevet kørt på hospitalet.

Også en mand og en kvinde blev tidligere mandag fundet i live under murbrokkerne fra en sammenstyrtet bygning.

Det officielle dødstal efter jordskælvet, der målte 6,4 ifølge det amerikanske geologiske institut, USGS, er 38, men borgmesteren i Tainan advarer om, at det forventes at stige til over 100, eftersom 117 mennesker fortsat er savnet.

- Redningsarbejdet er gået ind i sin tredje fase. Det vil sige, at der nu er flere døde end levende, som bliver trukket ud. Antallet af dræbte vil formentlig overstige 100, siger borgmester William Lai til United Daily News ifølge Reuters.

Jordskælvet ramte omkring klokken 04.00 lørdag lokal tid og medførte, at flere store bygninger styrtede sammen, herunder boligkomplekset Wei-guan Golden Dragon Building i 17 etager fordelt på 92 lejligheder.

Taiwans nyvalgte præsident, Tsai Ing-wen, sagde under et besøg i Tainan i weekenden, at ulykken med al tydelighed viser, at Taiwan har brug for et generelt eftersyn af øens ældre bygninger for at sikre, at de er i stand til at modstå katastrofer som lørdagens jordskælv.

Brandfolk, politifolk, soldater og frivillige gennemsøger ruinerne med hænderne, mens mange pårørende står i nærheden og overværer redningsindsatsen.

En talsmand for redningstjenesten i Tainan siger, at redningsarbejderne bruger flere timer på at gennemsøge murbrokkerne fra hver enkelt bolig i det sammenstyrtede boligkompleks.

I alt er cirka 170 mennesker blevet reddet, mens knap 500 er kvæstet.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip