Dødstallet vokser efter jordskred på Java

Mindst 24 personer er bekræftet omkommet efter et jordskred på Java i Indonesien lørdag. 88 personer savnes fortsat, og redningsmandskab har sat bulldozere og andet tungt maskineri ind i eftersøgningen af overlevende eller omkomne.

Over 100 boliger i landsbyen Jemblung blev ødelagt, da jord og vand lørdag løsnede sig fra en bjergside efter voldsomme regnskyl.

Omkring 2000 redningsfolk og frivillige deltager i eftersøgningen. Hundredvis af personer er evakueret fra området, der ligger cirka 250 kilometer fra Jakarta.

- Jeg er så bekymret, siger den 45-årige Sutinem med tårer i øjnene, mens hun ser på redningsarbejdet

12 af hendes familiemedlemmer, der i blandt hendes børn, blev begravet i muddermasserne, mens hun selv var på arbejde et andet sted.

Monsunsæsonen i Indonesien er netop begyndt, og skreddet er et resultat af massiv regn. Det er derudover almindeligt, at stormfloder rammer landet i denne periode, der varer til april.

Ifølge det nationale katastrofeberedskab bor cirka halvdelen af den indonesiske befolkning på 250 millioner mennesker i områder, der er udsatte i forhold til risiko for jordskred.

/ritzau/AFP

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip