Dødsulykke: Ung mand var narko- og alkoholpåvirket

Skrevet af admin

13/05/2015

Mest læste i dag

En voldsom trafikulykke i Odense en onsdag aften i juni sidste år kostede en 13-årig pige livet, mens en 14-årig pige og hendes mor fik alvorlige kvæstelser.

En 25-årig mand, der blev anholdt i forbindelse med ulykken, er nu tiltalt for blandt andet uagtsomt manddrab. Den unge mand var påvirket af både alkohol og stoffer, da ulykken skete, fremgår det af anklageskriftet.

Med 105 kilometer i timen kørte den 25-årige i vestlig retning i en varebil over for rødt i et vejkryds i Odense, hvor hastighedsbegrænsningen er på 50 kilometer i timen.

Her bragede han ind i en personbil, som kom kørende i retning mod syd, og en 13-årig pige blev voldsomt kvæstet og afgik senere ved døden.

Den 24-årige havde indtaget amfetamin og metamfetamin, og hans alkoholpromille var over de tilladte 0,5, da ulykken fandt sted.

Manden er blandt andet sigtet for særligt hensynsløs kørsel, uagtsomt manddrab og uagtsom legembeskadigelse og for at være i besiddelse af euforiserende stoffer og dopingmidler på sin bopæl.

Stofferne fandt politiet få timer efter ulykken.

Anklagemyndigheden kræver den 25-årige dømt til anbringelse på en psykiatrisk afdeling, samt at han får en ubetinget frakendelse af førerretten.

En dengang 17-årig mandlig passager, som kørte sammen med den tiltalte i varebilen, fik et brud på rygsøjlen.

Den 14-årige pige og kvinden, som kørte sammen med den 13-årige, blev indlagt på sygehuset med henholdsvis indre kvæstelser og brud på rygsøjlen.

Den tiltalte slap som den eneste uskadt fra ulykken.

/ritzau/