Dødsulykke ved luksushotel - stilladsfirma får bøde

Et stilladsfirma er blevet dømt i forbindelse med en dødsulykke ved Hotel d'Angleterre i København for mere end to år siden.

En 32-årig stilladsarbejder var oppe i 12-14 meters højde, da et plastiktag brast, hvorefter han styrtede i døden.

Forleden har Østre Landsret vurderet forløbet, og resultatet er blevet en bøde på 70.000 kroner til Eriksson Stilladser A/S.

Dommen er en stadfæstelse af en tidligere afgørelse fra Københavns Byret.

Firmaet havde krævet frifindelse, men landsretten konkluderer, at der ikke blev ført et effektivt tilsyn med arbejdet, som indebar en høj grad af fare.

Sammen med en kollega fik den 32-årige til opgave at rydde sne og demontere overdækning 22. januar 2013.

De arbejdede på et såkaldt aquadække, som risikerer at briste, når det er koldt. Den dag var der tre graders frost.

Firmaet havde tilrettelagt arbejdet med en tårnkran, men den 32-årige og hans kollega anvendte ikke sikkerhedsline.

På selve ulykkesdagen blev der lavet en arbejdspladsvurdering, er det kommet frem under sagen. Her har arbejdsgiveren sagt, at de havde talt om risikoen ved at gå på aquadækket i frostvejr.

Men landsretten slår fast, at arbejdsmiljøloven blev overtrådt. Firmaet havde ikke tilrettelagt arbejdet på en måde, som fuldt tilstrækkeligt kunne sikre arbejderne mod at styrte de mange meter ned.

I retssagen krævede anklagemyndigheden på vegne af enken erstatning på 1,2 millioner kroner. Men det spørgsmål skal afgøres i en civil sag, har landsretten besluttet.

I det hele taget var det store arbejde med at renovere luksushotellet på Kongens Nytorv i København en alt for farlig affære, sagde en tidligere tillidsmand for murerne på pladsen til Avisen.dk i foråret 2013.

Han og en anden fyret tillidsrepræsentant fortalte, at de gentagne gange gjorde ledelsen opmærksom på livsfarlige sikkerhedssvigt.

/ritzau/

.

Dagens Gossip