Døm selv: Hvem er den værste kvindelige seriemorder nogensinde?

Kvinder er enten bedre til at skjule mord, eller også er der simpelthen færre kvindelige seriemordere. I hvert fald optræder kun ganske få kvinder i de makabre statistikker over seriemordere herhjemme og i udlandet.

De danske tilfælde, vi kender til, er dog grusomme og påvirker os ofte mere, end dem vi kan læse om i udlandet - eller hvad mener du? Giver disse historier om danske, kvindelige seriemordere mere gåsehud end de historiske sager fra udlandet?:

1) Spredte børnelig overalt i København
Dagmar Overby flyttede i en ung alder fra Randers-egnen til København, hvor en del af hendes op mod 25 mord blev begået. Det første mord fandt sted, da hun boede i Jægersborggade i København. Her overbeviste Dagmar en desperat kvinde om, at hun ville adoptere kvindens barn, Harry.

I stedet kvalte Dagmar drengen med en snøre og smed liget i et toilet på Assistens Kirkegården. 

Dagmar blev fanget, da en anden kvinde fik mistanke om, at lignende, sørgelige skæbne var hændt hendes barn og kontaktede politiet. Dagmar tilstod at have myrdet i alt 16 børn, da en retssag endelig blev en realitet, men blev dog kun tiltalt og dømt for ni drab. Børnene og deres lig var blevet brændt, druknet, gravet ned, kvalt, gemt væk til forrådnelse og ikke mindst dumpet over hele København.

Barnemorderen fik fængsel på livstid. Selv tog hun, som i øvrigt selv var mor til flere børn, retssagen med en blanding af gråd og ophøjet ro og opførte sig endda muntert ved flere lejligheder. Læs mere om Dagmar i denne gennemgang.

Læs også: Danmarks værste sexmonstre: Så mange år fik de

2) Myrdede mænd på Fyn
Helle Sara Peters, en slagterdatter fra Fyn, myrdede sammen med sin elsker, sin mand. Manden var i forvejen hjælpeløs på grund af en blodprop og krævede daglig pasning og pleje. Det gad Helle ikke være en del af mere, og derfor skulle manden dø, mente hun. Helle hævede dog hans pension og lidt til i nogle år, hvor liget af manden lå under fliserne i haven. 

Manden blev fundet, da en anden efterforskning viste, at Helle sammen med en ny samlever havde dræbt en ældre herre på 82 år. I forbindelse med sit liv som escortpige havde Helle fundet ud af, at den 82-årige havde sorte penge liggende i sit hjem.

Dem ville Helle gerne have fingre i, og som hun sagde til sin samlever, så “vidste hun godt, hvordan man afliver svin” - hvorefter hun skar halsen over på manden og stjal 700.000 kroner fra liget. Hun fik efterfølgende fængselsdom på livstid. Læs mere om Helle i denne gennemgang.

Af de udenlanske sager om kvindelige seriemordere er der nok at vælge af. Disse går dog over i historien som særligt grumme:

3) Gevinde Elisabeth Báthory
Rygtet siger, at denne kvinde var inspirationskilde til Dracula-figuren, som fremstillet af Bram Stoker. Elisabeth levede i det 16. århundrede i Ungarn. Under en undersøgelse, foranlediget af en sognepræst, kom det frem, at grevinden sammen med fire tjenestefolk havde tortureret og myrdet over 600 mennesker. Blandt andet havde de sultet ofrene, lemlæstet dem på bl.a. kønsdelene, forbrændt dem, bidt stykker af deres ansigt og andre kropsdele af og frosset dem til døde.

Grevinden blev muret inde som en form for husarrest og døde fire år efter. Hun slap for anden straf, fordi hun var adelig, og eftersigende ville være en katastrofe for den kongelige slægt, hvis hun blev retsforfulgt. Tjenestefolkene, der hjalp hende, blev derimod tortureret, brændt på bålet og en enkelt af dem halshugget inden turen gik på bålet. Læs mere om den makabre sag her.

4) Bindegal sygepejerske
Noget af det, der ofte motiverer mandlige seriemordere, er sexuelle overgreb. Det ses dog sjældent som et motiv hos kvinderlige mordere. Derfor er sagen om Jane Toppan opsigtsvækkende. Hun var uddanet sygeplejersker og udøvede en række ulovlige forsøg med morfin og atropin på sine patienter.

Formålet var at se, hvad medicinen gjorde ved patienternes nervesystem, hvorefter hun dræbte dem. Hun kravlede tilmed ned til sine ofre, lige inden de døde, fordi hun "fornemmede en seksuel spænding fra dem", når de var døden nær. Hvad denne spænding skulle til for, melder efterforskningen intet om. Hun blev arresteret i 1902 og tilstod 11 mord. Straffen var en forvaringsdom, og hun var derfor indespærret på et hospital resten af sit liv. 

Læs også: Berygtet seriemord måske opklaret efter 50 år

5) Myrdede enkemænd og bejlere
Den sorte enke, får man lyst til at navngive Belle Gunees, som var norsk-amerikaner. Hun er berygtet for at have dræbt sine mænd, kærester, sine egne to døtre og ikke mindst vidner til drabene, der fandt sted i slutningen af det 19. århundrede og starten af det 20. Alt i alt dræbte hun op mod 40 mennesker. En af hendes taktikker var at annoncere efter enkemænd, der ligesom hende var godt stillet, og som ledte efter en ny mage at dele alderdommen med - og pengene vel at mærke.

Belle var 183 centimeter høj og vejede 91 kilo, altså nok til at overmande en del af sine ofre, som hun myrdede for bl.a. at få forsikringspenge. Rygter siger, at hun iscenesatte sin egen død og stak af, mens andre mener, at hendes lig blev fundet efter en brand i sit hjem.

6) Er på fri fod efter at have dræbt to drenge som 11-årig
Mary Bell var kun 11 år gammel, da hun mishandlede og dræbte to små drenge på henholdsvis tre og fire år i en lille britisk by.

Det første drab indrømmede Mary efterfølgende, men politiet troede, der var tale om en meget dårlig joke og lod hende og en veninde til Mary gå. Mary blev dog senere arresteret, da endnu en dreng blev fundet kvalt. En af ledetrådene var, at Mary vendte tilbage til liget for at ridse et "M" ind i drengens hud på maven med et barberblad. Derudover viste obduktionen af liget, at pigen havde klippet i drengens hår, ridset hans ben og mishandlet hans penis med en skarp genstand.

Ingen ved, hvorfor Mary begik mordene, men hun blev dømt og senere sat fri og lever den dag i dag i frihed under et pseudonym - eftersigende blev hun tilmed bedstemor i 2009. 

Nettet er fyldt med lignende sager - især fra udlandet. Nogle giver mere gåsehud end andre - hvilken en sag synes du er værst?

 

Dagens Gossip