Dømt for drabsforsøg på døtre skal afsone i England

Den 61-årige Graham Bishop, der sidste år blev dømt for forsøg på at dræbe sine tvillingedøtre, er imod psykologers anbefaling sendt til afsoning i sit hjemland, England.

Det oplyser hans advokat, Karoline Døssing Normann, til Ritzau.

Under et besøg på Rigshospitalet, hvor den ene af pigerne flere gange om ugen fik dialysebehandling på grund af kronisk nyresvigt, stak han flere gange sine døtre med en stor køkkenkniv.

Han blev efterfølgende idømt 11 års fængsel og udvisning for bestandigt.

Siden er han blevet sendt til England for at afsone sin dom. Det kan Justitsministeriet beslutte, blandt andet af hensyn til hans resocialisering.

Den beslutning er Graham Bishop ikke tilfreds med, og han har derfor sagsøgt Justitsministeriet for at få den omstødt. Den syge datter er siden død, men han fik jævnligt besøg af den anden datter, mens han afsonede i Danmark.

- Hun har et stort behov for at se sin far, og det gik godt, da hun besøgte ham sammen med sin mor. Hun sad på skødet og fik læst historier højt og den slags, fortæller Karoline Døssing Normann.

- Og det støttes af psykologer, der siger, at hun har et enormt behov for psykisk at bearbejde sit traume, hvis hun skal blive et følelsesmæssigt velintegreret menneske, fortsætter advokaten.

Hun forstår ikke, at Justitsministeriet ikke kunne vente med at sende Bishop til England, til datteren var klar til det.

- Hun har brug for sin far. Jeg forstår ikke, hvorfor han ikke kunne blive i Danmark bare et halvt år mere, forklarer Karoline Døssing Normann.

Sagen blev torsdag behandlet i Københavns Byret, der frifandt Justitsministeriet, hvis beslutning således står ved magt.

Ifølge advokaten fandt byretten, at en afvejning af datterens behov for at se sin far mod farens mulighed for resocialisering, betyder, at Justitsministeriet har truffet den rigtige afgørelse.

- Jeg synes, det er sørgeligt, at man bare tilsidesætter hendes behov, siger Karoline Døssing Normann.

/ritzau/

 

Dagens Gossip