Dømt for matchfixing: Starkov er tilbage på landsholdet

Danmarks Ishockey Union har taget den matchfixingdømte ishockeyspiller Kirill Starkov til nåde, og dermed er Starkov klar til comeback på det danske landshold

Den daværende Esbjerg-profil indrømmede i januar, at han sammen med to andre spillere havde deltaget i aftalt spil i en kamp mellem Esbjerg og Rungsted.

Starkov blev omgående fyret i den vestjyske klub og fik karantæne og en bøde, ligesom Danmarks Ishockey Union satte hans landsholdskarriere på standby.

Men nu har unionen altså vurderet, at angriberen har udstået sin straf. Starkov, der nu spiller for den schweiziske klub Red Ice, er med i den landsholdstrup, der skal spille en firenationersturnering i Norge 6.-8. november.

- Kirill har udstået sin straf, og så er man renset. Mit job er at have de bedste spillere til rådighed, så nu glæder jeg mig bare over at have Kirill til rådighed igen, siger landstræner Janne Karlsson i en pressemeddelelse.

Kirill Starkov er noteret for 77 landskampe og ser frem til at øge det antal.

- Det er dejligt at være tilbage. Det var jo ikke en frivillig pause, jeg tog, så det er dejligt at være i betragtning igen, når nu man har fået den her sag lidt på afstand igen, siger Kirill Starkov til sporten.tv2.dk.

Mens Starkov er tilbage, må landstræneren fortsat undvære Nichlas Hardt, der heller ikke var med ved VM i Minsk tidligere på året.

Hardt, der er startet stærkt i sin nye svenske eliteserieklub Linköping, har igen fået lov til at sidde over, men vil være til rådighed, når landsholdet samles igen i det nye år.

Firenationersturneringen spilles i Stavanger, og Danmark møder Letland, Frankrig og værtsnationen, Norge.

/ritzau/