Dømt skyldig i terrorplaner mod Jyllands-Posten: 28-årig pakistaner står til livstid

Den 28-årige pakistaner Abid Naseer blev i går kendt skyldig i at have planlagt flere terrorangreb, heriblandt et angreb på Jyllands-Posten på Rådhuspladsen.

Sagen mod det 28-årige Al-Qaeda medlem har kørt i to uger ved retten i New York, hvor Abid Naseer har været tiltalt for at planlægge angreb på Jyllands-Posten i København, metroen i New York og et indkøbscenter i den engelske by Manchester. 

- Naseer ville frivilligt og bevidst konspirere med andre for at udføre et terrorangreb på vegne af Al-Qaeda. Hjulene var sat i bevægelse og sammen med sine medsammensvorne, var Naseer klar til at gennemføre planen. Dem der sværger troskab til terrororganisationer vil blive retsforfulgt, skriver FBI i en pressemeddelelse

Sagen mod den 28-årige pakistaner er den sidste i en sag om en Al-Qaeda celle, der blev optrevlet i 2009, som havde planer om at udføre flere terrorangreb i Europa og USA.

I 2012 blev to personer kendt skyldig i Norge for at have lagt terrorplaner, der blandt andet omfattede et angreb på Jyllands-Posten. 

Den to uger lange retssag mod 28-årige Abid Naseer var opsigtsvækkende, fordi breve fra den afdøde terrorleder Osama Bin Laden blev brugt som bevismateriale mod den 28-årige, og flere britiske hemmelige efterretningsagenter vidnede i sagen iført parykker og solbriller. 

Kodet kommunikation mellem Abid Naseer og ledende figurer i Al-Qaeda var anklagemyndighedens tungeste bevismateriale. Kommunikationen handlede umiddelbart om, at Abid Naseer ville finde en kvinde, han kunne gifte sig med, men det lykkedes anklagemyndigheden at overbevise nævningene om, at der i virkeligheden var tale om slørede ordrer om at udføre terror.

Den 28-årige Abid Naseer står til livstid, når dommen bliver afsagt i den nærmeste fremtid.  

 

Dagens Gossip