Dømt som hekse: IS halshugger kvinder for første gang

Skrevet af admin

30/06/2015

Mest læste i dag

Bødler fra den militante islamistiske gruppe Islamisk Stat (IS) har henrettet to kvinder i Syrien efter beskyldninger om, at de har udøvet heksekunster.

Det er den normalt velunderrettede overvågningsgruppe Syriens Observatorium for Menneskerettigheder, som viderebringer oplysningen.

- Islamisk Stats har henrettet to kvinder ved halshugning i provinsen Deir Ezzor, og det er første gang, at observatoriet har dokumentation for, at gruppen har dræbt kvinder på denne facon, siger overvågningsgruppens leder, Rami Abdel Rahman.

Rahman fortæller, at henrettelserne skete søndag og mandag, og de to kvinders ægtemænd blev henrettet sammen med kvinderne.

Hvert par blev halshugget på anklager om "trolddom og heksekunster".

Ifølge Syriens Observatorium for Menneskerettigheder er det første gang, at kvinder henrettes ved halshugning af IS.

Gruppen er ellers kendt for grusomme henrettelser af især lokale. Der har tidligere været historier om, at kvinder beskyldt for utroskab er blevet stenet til døde.

Overvågningsgruppen skønner, at IS har henrettet flere end 3000 mennesker i Syrien, siden gruppen for et år siden erklærede et kalifat i Syrien og Irak.

Omkring 1800 af de henrettede er civile, heriblandt 74 børn.

Bødler fra IS har også skåret halsen over på udenlandske nødhjælpsarbejdere og journalister.

Gruppen har solidt greb om store dele af Syrien og Irak trods en international koalitions bombetogter og forsøg på at bekæmpe den.

I Irak beskyldes regeringsstyrkerne for at være for svage til at kunne nedkæmpe jihadisterne.

I Syrien står det internationale samfund i en vanskelig situation i krigen mod IS, da man samtidig fordømmer landets øverste ledelse, som af mange ønskes væltet efter fire års borgerkrig og drab på titusindvis af mennesker.

En kvart million meldes dræbt i landet siden 2011.

/ritzau/AFP