Dom i frisørsag: Dameklip må gerne koste mere end herreklip

Det er i orden, at frisører tager forskellig pris for herre- og dameklipning. Det fastslår Østre Landsret i en dom mandag. Dommen omstøder en afgørelse fra Ligebehandlingsnævnet.

Landsretten vurderer, at en herre- og en dameklipning teknisk set er forskellige ydelser, og derfor er der ingen ligestillingsmæssige problemer i, at priserne på de to ydelser er forskellige.

I sagen har Ligebehandlingsnævnet vurderet, at to frisørvirksomheder, Stender III og Cha Cha Cha, brød ligestillingsloven, når de skiltede med forskellige priser på herre- og dameklipning.

Prisforskellen findes hos stort set alle frisører, hvor damer i reglen må beregne at komme af med flere penge end herrer, når lokkerne skal tæmmes.

Det var i sin tid en korthåret kvinde, som indbragte sagen mod frisør Stender for Ligebehandlingsnævnet. Det skete i februar 2012, fordi kvinden var utilfreds med, at hun trods sin "drengefrisure" skulle betale den høje takst.

- Jeg anser dette for direkte diskriminerende og som et udtryk for stereotypisering, lød det i kvindens klage.

I oktober 2012 modtog nævnet en klage mod frisør Cha Cha Cha, som gik på det samme, og i begge sager har nævnet vurderet, at der er tale om forskelsbehandling på baggrund af køn, og det er ulovligt.

Begge frisører har dog afvist, at det handler om køn, og har derfor indbragt sagen for Østre Landsret.

Frisørerne har argumenteret med, at dameklip i reglen er mere tidsmæssigt krævende, men at korthårede kvinder, der for eksempel lader sig nøje med en maskinklipning, får prisen sat ned.

Og i øvrigt kommer langhårede herrer, som skal have en tidskrævende klipning, også til at betale damepris, har frisørerne forklaret til landsretten.

Sagen kommer til at få betydning for en række lignende sager, som ligger i Ligebehandlingsnævnet.

Nævnet har nu mulighed for at anke landsrettens dom til Højesteret.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip