Dom: To mænd anbragte ikke bombe under familiebil

En 55-årig og en 39-årig mand er ved Østre Landsret torsdag frifundet for at have anbragt en bombe under en families bil i Valby.

De to mænd, der ved Retten i Frederiksberg havde fået otte års fængsel for grov afpresning, forsøg på at sprænge en bombe og forsøg på manddrab, blev ved landsretten frifundet for alle tiltaler bortset fra en overtrædelse af våbenloven.

Bomben skulle have været anbragt under en families bil i Valby i august 2012, fordi familien ikke ønskede at betale de 750.000 kroner, som den 39-årige mente, de skyldte ham, efter at han havde renoveret deres hus.

Bomben, der var placeret under bilen, var sat til at gå af, når føreren åbnede venstre fordør. Den var lavet af en benzindunk, rensebenzin, en jagtpatron og nogle ledninger, men gik dog ikke af, hvilket skyldtes en konstruktionsfejl.

Begge tiltalte er entreprenører. Den 55-årige er tidligere dømt for afpresning og tyveri ved brug af vold eller våben, og retten på Frederiksberg mente, at det sandsynligvis var ham, der havde placeret bomben.

Den 33-årige er dog fundet skyldig i at overtræde våbenloven ved at have en totenschlæger, et håndvåben der blandt andet bruges af det britiske og spanske politi, liggende i sit værksted.

/ritzau/

 

Dagens Gossip