Dominerende Barcelona slår Arsenal med to Messi-mål

Barcelona ligner et hold, der er stensikkert på vej mod kvartfinalerne i Champions League.

Tirsdag vandt det spanske storhold 2-0 i London over Arsenal. Verdens bedste fodboldspiller, Lionel Messi, scorede begge mål i kampen. Først via kontra og siden på et straffespark.

Ganske som forventet var det Barcelona, som var mest på bolden, men de hurtige Arsenal-spillere viste, at det var muligt at skabe målchancer alligevel.

Hjemmeholdet burde rent faktisk været kommet foran midt i første halvleg, men Alex Oxlade-Chamberlain fik ikke sendt en ordentlig afslutning af sted fra en fri position i feltet.

Samtidig havde Barcelonas stjernetrio med Lionel Messi, Luis Suarez og Neymar svært ved at kombinere sig gennem et veloplagt og periodevist aggressivt Arsenal-forsvar.

Derfor blev første halvleg aldrig nogen stor fodboldoplevelse, og den sluttede da også målløst.

Lige efter pausen var Neymar tæt på, men han sendte en afslutning lige i fødderne på målmand Petr Cech.

Delvist som en konsekvens af Barcelonas store dominans satte Arsène Wenger tidligt i anden halvleg hurtigløberen Theo Walcott på banen i stedet for Oxlade-Chamberlain.

Muligvis var det også for at spare sidstnævnte, der slog sig i første halvleg, men altså alligevel havde valgt at give det et forsøg mere efter pausen.

Men heller ikke Walcott kunne få sat gang i Arsenals kontramaskine. I stedet var det Barcelona, der pludselig løb stærkt og fik gang i målscoringen.

Et veludført kontraangreb endte med, at Lionel Messi tæt under mål kunne sparke en frispilning fra Neymar sikkert i nettet. Et hårdt slag for Arsenal, der formentlig havde håbet på et bedre udgangspunkt i returkampen efter en god fight.

Englændernes muligheder for et avancement blev yderligere vanskeliggjort efter 83 minutter, da Lionel Messi scorede sikkert på et straffespark.

Kort forinden havde Luis Suarez med en afslutning på stolpen været tæt på at gøre det til 2-0.

Der er returkamp i Barcelona om tre uger.

/ritzau/

 

Dagens Gossip