Dommens dag for Nicki Bille Nielsen

Fodboldspilleren Nicki Bille Nielsen risikerer torsdag at blive sendt bag tremmer i en sag om uro i Københavns natteliv.

Den 27-årige Evian-angriber skal fra morgenstunden møde op i Københavns Byret, hvor politiet har anklaget ham for tre forhold en påskenat sidste år.

Klokken 00.40 natten til den 18. april 2014 er fodboldspilleren anklaget for at have udvist støjende og voldelig adfærd på Antonigade i det indre København, da han råbte op og sparkede til en cykel og en parkeringsautomat.

To politibetjente forsøgte bagefter at lægge ham i håndjern, men ifølge betjentene strittede Nicki Bille Nielsen imod, da han spændte i kroppen. Evian-spilleren er anklaget for at lægge hindringer i vejen for de to betjente.

Den mest alvorlige forseelse begik Nicki Bille Nielsen, da han i bilen på vej mod politistationen bed den ene betjent i armen.

Vold mod tjenestemand har en straframme på otte år, men i sager af samme karakter medfører det typisk en straf på en til tre måneders fængsel, samfundstjeneste eller en kombination.

Nicki Bille Nielsen klagede bagefter over de to betjente til Den Uafhængige Politianklagemyndighed, da han mente, at han blev uretfærdigt behandlet i forbindelse med anholdelsen.

Fodboldspilleren, der er noteret for tre landskampe og et enkelt mål for Danmark, har flere gange bragt sig selv i offentlighedens søgelys uden for banen.

Da han fra 2013 til 2014 spillede i norske Rosenborg, opnåede han status af mediedarling i Norge.

Selv om Bille Nielsen var populær i Norge, så gjorde han sig også bemærket for det negative i Trondheim. Blandt andet var han i involveret i et værtshusslagsmål i efteråret 2013.

Norsk politi måtte gribe ind, fordi danskeren smadrede glas, spyttede på en bar-ansat og slog ud efter folk, da han blev smidt ud af en natklub. Hele balladen medførte en bøde på 10.000 norske kroner.

Mens Nicki Bille Nielsen havde stor succes på fodboldbanen i Rosenborg, så er det gået anderledes i Evian. Den 27-årige angriber er marginalspiller og har blot scoret et enkelt ligamål, efter at han underskrev en treårig kontrakt med den franske klub.

/ritzau/

 

Dagens Gossip