Dommer afviser mistanke mod advokater

Anklagerne er gået over gevind, når de forsøger at få smidt forsvarere fra samme kontor ud af straffesager.

Det mener advokat Andro Vrlic fra firmaet Tommy V. Christiansen.

For nylig har en dommer i Holbæk afvist at følge anklagemyndighedens krav om at få afsat to af de tre advokater i en lille straffesag. Advokaterne i sagen er Andro Vrlic og to af hans kolleger fra firmaet.

Tre drenge fra Odsherred er tiltalt for hærværk mod en svømmehal, og familierne henvendte sig til Tommy V. Christiansen for at få juridisk hjælp.

Men Midt- og Vestsjællands Politi har påstået, at drengene måske ikke ville få det optimale forsvar, når advokaterne kommer fra samme kontor. Der kunne nemlig tænkes at være en interessekonflikt.

Protesten er dog blevet afvist af Retten i Holbæk.

- Det kan ikke være rigtigt, at anklagerne rejser denne form for indsigelse i alle mulige små sager. Der bruges store ressourcer på at skrive indlæg om det, siger Andro Vrlic.

- I denne sag har det betydet, at der er gået cirka to måneder, før jeg kunne få udleveret sagens dokumenter. Det vil sige, at klienten reelt har stået forsvarerløs i samme periode, siger Andro Vrlic.

Hos anklagemyndigheden forklarer man mistænksomheden med, at drengene oprindeligt havde erkendt sig skyldige - men at de ændrede holdning, da de var blevet udstyret med de tre forsvarere.

Sagen fra Holbæk er opstået, efter at landets øverste anklager har blæst til angreb på tilfælde, hvor advokater fra samme kontor repræsenterer flere tiltalte i samme sag.

Her kan der opstå risiko for, at de lavest placerede i et hierarki vil få et svagere forsvar på grund af advokaternes indbyrdes forhold, hævder Rigsadvokaten.

Tre sager om påstået interessekonflikt er vurderet til at være principielle og ligger nu klar til afgørelse i Højesteret. To af sagerne drejer sig om firmaet Tommy V. Christiansen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip