Dommer fængsler tre mænd for millionrøveri i Tilst

Tre mænd er torsdag ved et langvarigt grundlovsforhør i Retten i Aarhus blevet varetægtsfængslet, sigtet for at stå bag et røveri mod en pengetransport i maj.

De tre blev onsdag morgen anholdt for røveriet, hvor udbyttet anslås at være omkring 3,2 millioner kroner.

- Anholdelserne foregik uden dramatik, sagde vicepolitiinspektør Jesper Bøjgaard Madsen onsdag til Ritzau.

- Det er meget tilfredsstillende, at vi nu mener at have fat i de rigtige, fortsatte han og bemærkede, at politiet har fået god hjælp fra vidner i efterforskningen.

Røveriet fandt sted den 13. maj klokken halv seks om morgenen, hvor en pengetransport fra firmaet Nokas kom kørende på motorvejstilkørslen ved Tilst. En blå Toyota Carina bremsede hårdt op foran pengetransporten, som blev tvunget til også at bremse.

En Porsche Cayenne kom kørende bagfra og holdt bag pengetransporten. Tre mænd i hvide dragter med maskerede ansigter sprang ud, og den ene truede med en pistol.

Chaufføren i pengetransporten åbnede boksen og udleverede et antal gennemsigtige poser med penge. 25 minutter senere blev Porschen fra røveriet fundet brændende på Bavnehøjvej.

Dagen efter blev en 24-årig mand fra lokalområdet anholdt efter flere tip fra vidner. Han sidder fortsat fængslet.

De tre mænd, der er henholdsvis 24, 29 og 40 år, blev anholdt på forskellige adresser i Aarhus klokken 10.05 onsdag.

De er sigtet for røveri af særlig farlig karakter, ildspåsættelse af flugtkøretøj, to forhold vedrørende brugstyveri af personbil og for at være i besiddelse af skydevåben.

I grundlovsforhøret blev den 29-årige varetægtsfængslet i en uge, mens de to andre blev varetægtsfængslet i fire uger.

/ritzau/

 

Dagens Gossip