Dommer frikender Pistorius for overlagt drab

Den sydafrikanske dommer i drabssagen mod eks-atletikstjernen Oscar Pistorius siger, at den anklagede ikke er skyldig i at have dræbt sin kæreste Reeva Steenkamp med overlæg på valentinsdag sidste år.

- Anklagemyndigheden har ikke kunnet bevise, at Pistorius er skyldig i overlagt drab, siger dommer Thokozile Masipa.

Hun frikender også Pistorius for drab dolus eventualis, hvilket er en juridisk betegnelse for en form for forsæt, hvor gerningsmanden har opfattet en følge af et led i en forbrydelse som mulig.

Dommeren siger, at han ikke kunne forudse, at personen bag døren blev dræbt, da han affyrede skud igennem badeværelsesdøren på deres fælles hjem, mens Reeva Steenkamp opholdt sig på badeværelset.

Den 27-årige benamputerede tidligere sydafrikanske folkehelt reagerer på kendelsen ved at bryde ud i tårer.

Kendelsen blev fremsat midt på dagen, hvorefter retsmødet blev afbrudt på grund af frokostpause.

Retssagen i Pretoria er ved at blive afsluttet efter 41 dage i retten med tårer, angst og bevægende vidneforklaringer om den tidligere sydafrikanske atletikstjernes skæbne.

Dommeren har undervejs i den langvarige domsafsigelse afvist forsvarets påstande om, at den anklagede skulle have været "midlertidigt sindssyg" på gerningstidspunktet, ligesom hun afviser, at han skulle mangle evnen til at gøre noget kriminelt, da han skød Steenkamp 14. februar 2013.

Hun siger samtidig, at Pistorius modsagde sig selv, da han blev krydsforhørt i retssalen.

/ritzau/Reuters

 

 

Dagens Gossip