Dommer: Hackersag skal fortsat være hemmelig

Selv om den store hackersag har været efterforsket af politiet i mange måneder, skal offentligheden fortsat ikke kunne få oplysninger om affæren.

Dommer Torkel Hagemann på Frederiksberg har onsdag besluttet at efterkomme politiets anmodning om dørlukning i forbindelse med et retsmøde om fortsat fængsling af svenskeren Gottfried Svartholm Warg og en ung dansker på 20 år.

- Der er fortsat ganske særlige hensyn, som gør sig gældende, lyder dommerens begrundelse.

Det kan ikke afvises, at offentlighed om sagen vil kunne hindre politiets opklaringsarbejde, mener han. Blandt andet henviser han til, at politiet har bedt om oplysninger fra andre lande.

De to mænd sigtes for at have hacket sig ind i firmaet CSC Danmark, og her skal de have fået adgang til blandt andet politiets kørekortsregister. Mændene nægter sig skyldige.

Den 20-årige har været varetægtsfængslet siden juni sidste år. Svenskeren har først været fængslet i sit hjemland, men har siden slutningen af november siddet bag danske tremmer.

Et stort antal tilhørere var onsdag mødt op i Retten på Frederiksberg, men en del blev sendt uden for igen på grund af manglende plads.

Svartholm Wargs forsvarer, advokat Luise Høj, bad om åbne døre.

For det første har politiet nu i et år kendt til affæren.

For det andet har svenskeren fra sin celle i hjemlandet fra juli til slutningen af november dagligt kunnet snakke i telefon, ligesom han frit havde besøg af slægtninge.

Og for det tredje har en ekspert, der er antaget af politiet, i danske medier i detaljer udtalt sig om sagen - blandt andet at tre "bagdøre" hos CSC nu skulle være lukket.

Men disse argumenter var altså ifølge dommeren ikke stærke nok til at begrunde åbne døre i sagen.

Retsmødet endte med, at de to mænd fik forlænget deres varetægtsfængsling med yderligere fire uger.

/ritzau/

 

Dagens Gossip