Dommer i fugeskumssag: Det var overlagt drab

Den tiltalte i sagen om det såkaldte fugeskumsdrab kan under en sexleg ikke have taget fejl af fugeskum og flødeskum, og derfor kender Retten i Roskilde den 45-årige mand skyldig i drab.

I oktober sidste år blev den jævnaldrende Karin Barfod kvalt i fugeskum i en campingvogn i Roskilde-området.

Manden, som blev tiltalt i sagen, har erkendt sig skyldig i uagtsomt manddrab, men ikke i overlagt mord.

Han har i retten forklaret, at han under en sexleg i sin campingvogn ville have sprøjtet flødeskum og ikke fugeskum ned i halsen på kvinden. Men midt i sexrusen tog han fejl af de to dåser.

Da han opdagede den fatale fejl, var Karin Barfods luftrør allerede fyldt med den grønne masse, som hurtigt udvidede sig, og hun stod ikke til at redde.

- Efter beskaffenheden og størrelsen af henholdsvis en flødeskumsdåse og den fugeskumsdåse, tiltalte benyttede, såvel som efter forskellen i udformningen og virkemåden af studsen (...), må det anses for usandsynligt, at tiltalte har taget fejl af to dåser, siger dommer Linda Lauritsen.

Derudover har politiet ikke fundet en dåse med flødeskum i campingvognen - kun dåsen med fugeskum er blevet fundet på gerningsstedet.

- Tiltalte findes herefter at have haft til hensigt at dræbe Karin Barfod, hvorfor han er skyldig i tiltalen, hedder det i kendelsen.

Den tiltalte er endvidere kendt skyldig i at forsøge at sætte ild til Karin Barfods lejlighed efter drabet.

Efter Karin Barfods død pakkede den 45-årige liget ind i plastiksække og kørte hende ud til en container, hvor han placerede liget. Her blev det fundet af politiet efter mandens anholdelse få dage senere.

Retten i Roskilde vil formentlig senere onsdag komme med en afgørelse om, hvor længe den 45-årige mand skal i fængsel for drabet og seks andre forhold i sagen.

Retslægerådet har i sin erklæring skrevet, at den tiltalte ikke var sindssyg i gerningsøjeblikket og ikke er det i dag heller.

Selvom den tiltalte havde et overforbrug af stoffet Ritalin, som tages mod ADHD, så var der ikke tale om en "abnorm rustilstand", mener Retslægerådet.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip