Dommer løslader dødsbilist fra Nivå

Skrevet af admin

06/11/2015

Mest læste i dag

En 24-årig mand, der er sigtet for uagtsomt manddrab i forbindelse med en trafikulykke, er fredag blevet løsladt, da dommeren i Retten i Helsingør ikke fandt, at der var grundlag for en varetægtsfængsling.

I et grundlovsforhør torsdag fik han sin anholdelse opretholdt i tre dage, så politiet kunne få forskellige erklæringer omkring hans hastighed og om han var påvirket i forbindelse med ulykken.

Ulykken skete onsdag kort før klokken 14.30, hvor en kvinde blev påkørt og dræbt i Nivå syd for Helsingør. Den 24-årige kørte bilen og havde en 22-årig mand med som passager.

Kvinden kom gående med sin cykel på Nivåvej ud for Nivåcentret, da hun blev ramt af bilen, som efter påkørslen fortsatte ind i et træ.

Begge mænd, som er fra lokalområdet, blev kvæstet og bragt til behandling på sygehuset, og føreren blev derfor både torsdag og fredag fremstillet i retten uden selv at være til stede.

Undersøgelser har vist, at bilen kørte mindst 86 kilometer i timen hvor hastighedsgrænsen var 50 kilometer i timen. Politiet har desuden mistanke om, at den 24-årige sad påvirket bag rattet.

- Det har vist sig, at han ikke havde spiritus i blodet, og vi har endnu ikke fået resultatet af narkotesten, siger anklager Michael Qvist fra Nordsjællands Politi til Ritzau.

På den baggrund fandt dommeren ikke, at der var grundlag for at varetægtsfængsle føreren af ulykkesbilen og besluttede, at han skulle løslades.

Anklageren har kæret afgørelsen til Østre Landsret.

/ritzau/