Dommer varetægtsfængsler voldelig indbrudstyv

En 27-årig polak er blevet varetægtsfængslet ved et grundlovsforhør ved Retten i Odense, sigtet for røveri og indbrud. Det oplyser vagtchef ved Odense Politi Kim Munksgaard.

- Den 27-årige blev varetægtsfængslet i fire uger, han er sigtet for røveri og indbrud i Langeskov. Vi leder nu efter angiveligt to medgerningsmænd, der også formodes at være polakker, siger Kim Munksgaard.

Politiet anholdt den 27-årige nu varetægtsfængslede polak natten til søndag, da han var set køre i en bil, der var blevet observeret i nærheden af gerningsstedet.

Han blev anholdt efter et indbrud i hjemmet hos en 42-årig mand på Nyborgvej i Langeskov øst for Odense tidligere på natten, hvor der angiveligt har været flere gerningsmænd. Manden lå og sov på sin sofa. Han vågnede imidlertid og gik ud i køkkenet, hvor han overraskede indbrudstyven.

Det fik tyven til at give den 42-årige et knytnæveslag i ansigtet, så han gik i gulvet.

- Den 42-årige har ikke med sikkerhed kunnet sige, om det var den 27-årige, der tildelte ham knytnæveslagene, det skal efterforskningen nu vise, og det er derfor vi leder efter flere medgerningsmænd, siger Kim Munksgaard.

Efter at være blevet opdaget og beboeren havde fået tildelt slag i ansigtet, forsøgte tyven at stikke af, men for vild i huset og den mandlige beboer fik tildelt slag i ansigtet endnu en gang, inden han forsvandt. Ifølge politiet fik beboeren en blodtud og nogle røde mærker i ansigtet efter slagene.

Overfaldet på beboeren gjorde, at indbrudstyven med et slag forvandlede sig til røver i juridisk forstand. Med sig ud af huset fik røveren to tasker, en computer og beboerens bilnøgler. Efter overfaldet stak en af i mandens sølvgrå VW Polo.

Den sølvgrå Polo har politiet ifølge vagtchefen endnu ikke fundet. Den har registreringsnummeret XE 59 767.

/ritzau/

 

Dagens Gossip