Dommere udsætter røverisag om otte millioner

En strid om forsvarernes indbyrdes forhold betyder, at Retten i Næstved har besluttet at udsætte nævningesagen om et groft røveri mod Kongsted Sparekasse.

Tre mænd er anklaget for at have frihedsberøvet flere ansatte i sparekassen. Bagefter skal de være stukket af med kontanter og smykker for 8,5 millioner kroner, fordi såvel kasser som 90 kundebokse blev brudt op.

De tre var oprindeligt repræsenteret af forsvarere fra samme advokatkontor, men det går ikke, fordi der er risiko for interessekonflikt, mener dommerne.

De to er afsat og er erstattet af to nye advokater. Disse har imidlertid ikke mulighed for med kort varsel at arbejde på de planlagte dage.

Derfor skal Retten i Næstved nu finde nye datoer til sagen, som skulle være begyndt 2. maj. I alt er sagen beregnet til at vare i otte dage.

Indgrebet mod forsvarerne er endnu et eksempel på den skærpede kurs, som anklagemyndigheden med Højesterets støtte har indført over for advokater fra samme kontor, der er forsvarere for flere i samme sag.

For eksempel har Østre Landsret sidste år med samme begrundelse udskudt en stor straffesag om skydevåben i et klubhus tilhørende Bandidos.

I sagen fra Kongsted Sparekasse har de tre oprindelige forsvarere fra Boelskifte Advokater i København protesteret mod indgrebet.

Men såvel byret som landsret har valgt at følge anklagemyndighedens krav om afbeskikkelse af to af dem.

I røverisagen er to af de tiltalte brødre. Den tredje mand, der er anklaget, er tidligere straffet for drab. Alle tre nægter sig skyldige.

De ansatte i sparekassen var bagbundet og var tvunget til at sidde med stofhætter trukket ned over hovederne i mere end en time under røveriet, som skete i januar 2012.

/ritzau/

 

Dagens Gossip