Don Quixote-forfatter Cervantes grav er fundet i Madrid

De jordiske rester af en af Spaniens største og mest berømte forfattere, Miguel de Cervantes, er tirsdag blevet udgravet i et kloster i Madrid, knap 400 år efter sin død, oplyser flere medier.

Antropolog Francisco Etxebarria siger ifølge nyhedsbureauet AFP, at hans gruppe positivt har identificeret nogle fragmenter, der tilhører Miguel de Cervantes, i en krypt i et kloster.

Cervantes, der er forfatter til den verdensberømte roman "Don Quixote", døde i 1616, samme år som den store britiske forfatter, William Shakespeare.

Cervantes blev begravet i 1616, og hans jordiske efterladenskaber blev flyttet til ny bygning af kirken i slutningen af 17. århundrede, hvorefter hans skelet forsvandt i århundreder.

At adskille og identificere de enkelte, meget ødelagte knogler fra andre fragmenter bliver meget vanskeligt, siger forskerne ifølge BBC.

- Han sluttede sit liv som en fattig mand, siger Pedro Corral, der er leder af kunst, sport og turisme ved byrådet i Madrid til BBC.

Gruppen af 30 forskere har benyttet infrarøde kameraer, 3D-skannere og jordgennemtrængende radar for at lokalisere gravpladsen i en glemt krypt under bygningen.

Arkæologer fandt i januar et kistelåg med initialerne MC i den første af 33 nicher, der blev afdækket i krypten.

Krypten bliver åbnet for publikum til næste år for første gang i århundreder, og det falder sammen med 400 året for Cervantes' død.

Cervantes, der blev født i Madrid i 1547, betegnes som ophavsmand til den moderne roman ved at have skrevet "Den sindrige ridder Don Quixote de la Mancha", der blev trykt i to dele i 1605 og 1615.

Don Quixote menes at være en af de mest læste og oversatte bøger i verden.

/ritzau/

 

Dagens Gossip