Donald Trump høster formel støtte ved partikonvent

Mangemilliardæren Donald Trump er tirsdag aften lokal tid officielt blevet nomineret som Republikanernes præsidentkandidat.

Han har ved partiets konvent i Cleveland, Ohio, fået opbakning fra 1237 delegerede. Det er den magiske grænse for at sikre sig et flertal.

Det var ventet, at Republikanerne ville pege på Donald Trump, da han er den eneste tilbageværende kandidat i det republikanske kapløb.

Den formelle nominering blev slået fast med stemmerne fra Donald Trumps hjemstat, New York. Resultatet blev læst op af sønnen Donald Trump Jr., hvorefter deltagerne ved konventet brød ud jubel.

- Jeg er beæret over at kunne sende Donald Trump til tops ved optællingen af delegerede her til aften, siger Donald Trump Jr., der stod flankeret af tre af Trumps andre børn.

Officielt bliver Donald Trump først partiets kandidat, når han accepterer nomineringen. Det ventes at ske torsdag på konventets sidste dag.

Den formelle nominering af Donald Trump som Republikanernes præsidentkandidat gik i gang tirsdag aften lokal tid.

Det er en proces, hvor hver delstat én efter én offentliggør, hvem statens delegerede peger på. Det er tidligere blevet afgjort ved de respektive staters primærvalg de seneste måneder.

Allerede inden at samtlige staters resultater er blevet meddelt, stod det dog klart, at Donald Trump skal kæmpe om en plads i Det Hvide Hus ved præsidentvalget i november.

Dog har nogle delstater også givet stemmer til Ted Cruz, en af Trumps tidligere modstandere i kapløbet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip