Dong Energy får mindre overskud i andet kvartal

Energikæmpen Dong Energy kommer ud af andet kvartal i år med et overskud før skat på 1,7 milliarder kroner. Det er en lille nedgang i forhold til samme periode i 2015, hvor resultatet lød på 2,0 milliarder kroner.

Det viser selskabets første regnskab siden børsnoteringen 9. juni.

Dong Energy landede en omsætning på 16,4 milliarder kroner i andet kvartal 2016 mod knap 18,6 milliarder kroner i samme periode 2015.

Samlet betyder resultaterne i første kvartal, at den samlede bundlinje for første halvår er vokset betydeligt i forhold til første halvdel af 2015. Halvårsresultatet før skat lyder på 8,8 milliarder kroner mod 5,1 milliarder samme periode i 2015.

Topchef Henrik Poulsen er yderst tilfreds med regnskabet.

- Vi leverede et meget tilfredsstillende resultat for første halvår af 2016. Koncernens driftsindtjening voksede med 19 procent i forhold til samme periode sidste år, drevet af en stærk vækst i Wind Power, siger han i regnskabet.

Analytikerne, der følger Dong Energy, havde på forhånd lidt svært ved at finde frem til, hvad de skulle forvente af regnskabet.

Driftsoverskuddet før skat, renter samt af- og nedskrivninger, landede i andet kvartal på 4,3 milliarder kroner mod de 4,5 milliarder kroner, som et medianestimat indsamlet af Ritzau Estimates viste på forhånd.

Men ifølge Ritzau Finans lå analytikernes bud på driftsoverskuddet på alt fra 3,2 milliarder kroner til 5,7 milliarder kroner.

Dong havde i samme kvartal i 2015 et driftsoverskud 4,4 milliarder kroner.

Dong Energy kan fastholde forventningerne til et driftsoverskud på 20-23 milliarder kroner for hele 2016, viser regnskabet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip