Dong Energy køber havvindmøller for 450 millioner

Efter en lang række frasalg i koncernen styrker Dong Energy nu sin satsning på havvindmøller ved at gå på storindkøb i England.

Dong Energy køber det britiske udviklingsprojekt for havvindmøller, Race Bank, for 450 millioner kroner, oplyser Dong Energy i en meddelelse. Opførelsen kan begynde i 2017.

Projektet har en samlet godkendt kapacitet på op til 580 megawatt og er beliggende i Greater Wash-området cirka 27 kilometer fra den engelske østkyst. Sælger er det britiske selskab Centrica.

- Race Bank passer særdeles godt ind i vores eksisterende pipeline af havmølleprojekter og vil bidrage til opfyldelsen af vores strategiske mål om at have opført 6500 MW i 2020, siger Samuel Leupold, koncerndirektør i Dong Energy Wind Power, i meddelelsen.

Det fremgår dog af meddelelsen, at der endnu ikke er "truffet endelig investeringsbeslutning om opførelsen af projektet".

- Dette afhænger af, at udviklingen af parken under Dong Energy’s ejerskab fortsætter med at forløbe smidigt, lyder det.

Dong Energy er allerede i gang med at opføre havmølleparkerne West of Duddon Sands og Westermost Rough i Storbritannien samt Borkum Riffgrund 1 og Gode Wind 1 + 2 i Tyskland. Disse projekter har en samlet kapacitet på cirka 1460 megawatt.

- Race Bank-projektet er beliggende relativt tæt ved kysten med gode vindressourcer, lav vanddybde og havbundsforhold meget lig forholdene på Dong Energy’s øvrige britiske Runde 2-projekter, siger Samuel Leupold.

Han er overbevist om, at blandt andet Dong Energys mangeårige erfaring med at udvikle og opføre havmølleparker vil sikre, at projektet kan gennemføres.

Dong Energy har det seneste år ryddet godt og grundigt op i forretningen. Selskabet har sat som mål at sælge ud af såkaldt "ikke-kerneaktiviteter" for 10 milliarder kroner i perioden 2013-2014. Det mål er allerede nået.

Senest kom det tirsdag frem, at Dong Energy sælger det britiske kraftværk Severn for 3,1 milliarder kroner til et konsortium anført af australske Macquarie Group.

De to seneste handler er dermed helt i tråd med koncernens strategi om at skille sig af med vindmøller på land og i stedet gå efter flere havmølleparker.

/ritzau/

 

 

 

Dagens Gossip