Dong sælger andel i stor havmøllepark i Tyskland

Dong Energy har torsdag solgt 50 procent af den tyske havmøllepark Gode Wind 2, hvilket gør det til tredje gang i år, at energiselskabet frasælger en andel af en havmøllepark.

Havmølleparken er solgt til fire danske pensionskasser: PKA, Industriens Pension, Lærernes Pension og Lægernes Pensionskasse, oplyser Dong i en pressemeddelelse.

Dermed bliver flere end 840.000 pensionsopsparere medejere af havmølleparken til en samlet salgspris på 4,5 milliarder kroner.

Med dagens salg har Dong Energy solgt dele af havmølleparker for mere end 12 milliarder kroner i 2014 alene.

- Vi er meget glade for at kunne indgå et havmøllepartnerskab med PKA for anden gang og samtidig byde andre danske pensionsinvestorer, som vi ikke har samarbejdet med tidligere, velkommen som medejere på Gode Wind 2.

- Dagens aftale giver os mulighed for at frigøre kapital, så vi kan fortsætte vores investeringsprogram og hjælper os dermed med at nå vores mål, siger Samuel Leupold, der er executive vice president i Dong Energy Wind Power.

PKA overtager ved gennemførelsen af transaktionen 24,75 procent af Gode Wind 2, mens Industriens Pension overtager 10,5 procent, Lærernes Pension 8,75 procent og Lægernes Pensionskasse seks procent.

Opførelsen af Gode Wind 2 forventes påbegyndt i 2015 og fuld drift af denne og naboparken Gode Wind 1 forventes i 2016.

- Det viser med al tydelighed, at selvom PKA naturligvis investerer for at skabe afkast til vores medlemmers pensioner, så tager vi klimaproblemet alvorligt og forsøger for vores del at gøre vores til at skabe en fremtidig og bæredygtig løsning, siger Peter Damgaard Jensen, direktør i PKA.

Parterne har aftalt, at Dong Energy, skal levere drifts- og vedligeholdelsesydelser til Gode Wind 2 fra Dong Energys drifts- og vedligeholdelsesbase i Norddeich.

Parterne har endvidere indgået aftale om, at Dong Energy vil have ansvaret for at sælge den producerede elektricitet fra Gode Wind 2.

Transaktionen er betinget af konkurrencemyndighedernes godkendelse. Den forventes gennemført i andet halvår af 2014.

/ritzau/

 

Dagens Gossip