Dong sælger en del af tysk havmølleprojekt for milliarder

Skrevet af admin

10/09/2015

Dagens topnyheder

Energikæmpen Dong Energy sælger halvdelen af havmølleprojektet Gode Wind 1, som ligger i Tyskland, til Global Infrastructure Partners (GIP), en international investor i infrastruktur. Det oplyser Dong Energy i en pressemeddelelse.

Prisen lyder på 5,8 milliarder kroner, som betales i perioden 2015-2016.

- Jeg glæder mig over dette partnerskab, og det er med stor fornøjelse, at jeg kan byde GIP velkommen som partner i Dong Energy, siger Samuel Leupold, vicedirektør i Dong Energy Wind Power.

Gode Wind 1 vil sammen med naboprojektet Gode Wind 2 være i fuld drift i 2016. Havmølleprojektet kommer til at består af 55 vindmøller fra Siemens med en kapacitet på seks megawatt stykket - i alt 330 megawatt.

Dong skal som en del af salgsaftalen færdiggøre byggeriet og derefter sørge for drift og vedligeholdelse samt sørge for salget af den producerede elektricitet.

Salget ændrer dog ikke ved DONG's finansielle forventninger - hverken til regnskabsårets resultat eller investeringsniveau.

Også et konsortium af tyske forsikringsselskaber får en del af projektet gennem en projektobligation.

Blandt de store institutionelle investorer er blandt andre Talanx, et af Tysklands største forsikringsselskaber.

Frasalget er blot det seneste i rækken hos Dong Energy. Sidste år frasolgte Dong Energy blandt andet halvdelen af Gode Wind 2 til fire danske pensionskasser - PKA, Industriens Pension, Lærernes Pension og Lægernes Pensionskasse.

/ritzau/