Dopingdømt Cilic øjner triumf ved US Open

Der var en god grund til, at den kroatiske tennisspiller Marin Cilic ikke spillede grand slam-turneringen US Open for et år siden.

Han var i gang med at afsone en dopingkarantæne.

Et år efter øjner 25-årige Cilic karrierens største triumf. Kroaten er i sin første grand slam-finale og møder japaneren Kei Nishikori, som ligeledes er i en sin første slutkamp ved en af de fire største turneringer.

Cilic blev testet positiv for det forbudte stof nikethamide i maj sidste år, og det internationale tennisforbund (ITF) gav ham en karantæne på ni måneder.

- Der er tale om et stof fra druesukkertabletter, som jeg købte på et apotek i Frankrig. Uden mit vidende indeholdt tabletterne åbenbart et stof, som er forbudt i konkurrence, sagde Cilic dengang.

- Jeg vil gerne understrege, at jeg i mit liv aldrig bevidst eller med vilje har taget forbudte præparater. Jeg er imod præstationsfremmende stoffer i sport, sagde han.

En uafhængig komité i ITF gav Marin Cilic ret i, at han ikke har dopet sig bevidst. Derfor var karantænen ikke længere end ni måneder.

Men Cilic var utilfreds og tog sagen til den internationale sportsdomstol (CAS), som satte kroatens karantæne ned til fire måneder.

Inden finalen, som begynder klokken 23 dansk tid, er 24-årige Nishikori på papiret favorit. Han er nummer otte på verdensranglisten, fire pladser foran Cilic, og japaneren fører med 5-2 i indbyrdes kampe.

Nishikori har vundet de seneste tre kampe mod Cilic, deriblandt spillernes to kampe mod hinanden i år.

Til gengæld har Cilic gode minder fra spillernes seneste møde ved US Open for to år siden. Kroaten vandt kampen i tredje runde med cifrene 6-3, 6-4, 6-7, 6-3.

For fire år siden tørnede Cilic og Nishikori for første gang sammen ved US Open. Dengang mødtes de i anden runde, og Nishikori vandt med 5-7, 7-6, 3-6, 7-6, 6-1.

/ritzau/

 

Dagens Gossip