Dortmund banker tamt Tottenham-hold i Europa League

10/03/2016

Dortmund var klasser bedre end Tottenham, da tyskerne torsdag vandt 3-0 i den første kamp i Europa Leagues ottendedelsfinaler.

Tottenham havde sparet flere spillere til kampen og stillede med en reservespækket startopstilling uden store navne som Dele Alli, Eric Dier og Harry Kane.

Dortmund stillede derimod i noget nær stærkeste opstilling, og der var da også tydelig niveauforskel på de to hold gennem hele kampen, der sagtens kunne have endt med en endnu større Dortmund-sejr.

Den tyske storklub sad på det hele gennem 90 minutter, og især de to lynhurtige offensive spillere Pierre-Emerick Aubameyang og Erik Durm gjorde i første halvleg ondt på Tottenham-forsvaret med deres dybe løb.

Tyskerne var konstant farlige, og efter en halv time kastede det kampens første scoring af sig.

Dortmunds Marcel Schmelzer lagde et højt indlæg ind i feltet, og inde foran mål hoppede holdets topscorer Aubameyang højere end Tottenham-forsvaret. Med et flot hovedstød sendte han bolden ned i det fjerneste hjørne uden chance for Hugo Lloris i målet.

Dortmunds dominans fra første halvleg fortsatte efter pausen, og efter en times spil blev føringen udbygget. Efter en hjørnesparkskombination endte bolden ved bageste stolpe, hvor Marco Reus var opmærksom og resolut hamrede bolden i mål.

Og bare ti minutter senere var Reus igen på pletten, da et par hurtige kombinationer sendte tyskeren fri foran mål. Endnu engang var han sikker foran mål, og så var kampen lukket med 3-0 til Dortmund.

Danske Christian Eriksen spillede ikke nogen stor kamp og gik fra banen efter 65 minutter uden at have haft afgørende indflydelse på kampen.

Med sejren har Dortmund et noget nær perfekt udgangspunkt inden de to holds anden kamp, der afgør, hvem der går videre til kvartfinalerne.

De to hold mødes igen den 17. marts i London.