Dortmund slår Zimling og holder snor i toppen

30/11/2013

Efter den vigtige Champions League-sejr over Napoli midt på ugen er Dortmund tilsyneladende kommet på ret kurs efter en tung periode.

Lørdag eftermiddag hentede holdet en hårdt tilkæmpet sejr i den hjemlige liga, da Mainz på udebane blev besejret med 3-1, og dermed holder Jürgen Klopps tropper snor i Bayern München og Bayer Leverkusen, der også tog tre point hver.

Sejren faldt på et tørt sted for Dortmund, der gik ind til kampen med to Bundesliga-nederlag i bagagen.

Farlige Robert Lewandowski blev matchvinder, da han sendte to straffespark i nettet mod slutningen.

Det første kostede Mainz' Elkin Soto en udvisning, fordi han reddede bolden med hånden på målstregen, og fra det tidspunkt tippede den lige kamp favoritternes vej.

Pierre-Emerick Aubameyang stod for Dortmunds første scoring, der faldt 20 minutter før tid, da han elegant sendte et frispark op i målhjørnet bag Mainz-keeper Loris Karius.

Men topholdet leverede generelt ikke nogen overbevisende indsats mod et hold, der bekender sig til den samme intense spillestil.

Mainz strittede fornemt imod og fik da også udlignet blot fire minutter senere, da Dortmunds højre back, Lukasz Piszczek, helt unødvendigt begik straffe i en situation, som målmand Roman Weidenfeller ellers havde kontrol over.

Eric Choupo-Moting scorede sikkert, men hjemmeholdet, som havde den danske landsholdsspiller Niki Zimling med i en god times tid, fik altså intet udbytte af en ellers god præstation.

Dermed kommer Dortmund op på 31 point, men det er syv færre end topholdet Bayern München, der var kæmpefavoritter hjemme mod Eintracht Braunschweig.

Sydtyskerne nøjedes dog med en 2-0-sejr, som Arjen Robben sikrede med to mål før pausen.

På andenpladsen finder man fortsat Leverkusen, der leverer imponerende stabile resultater i Bundesligaen.

3-0-sejren over Nürnberg var holdets 11. i 14 kampe, og Sami Hyypiäs mandskab har nu samlet 34 point.