Dortmund udsætter Bayerns mesterskabsfest

Historieskrivningen har ingen ende villet tage for Bayern München i denne sæson, og lørdag var ingen undtagelse. Også selv om det tyske mesterskab ikke blev vundet i denne spillerunde - otte runder før tid.

Bayern München vandt 2-0 ude over Mainz 05, og det var 51. gang i træk, at sydtyskerne gik ubesejrede fra en ligakamp. Det er rekord.

Borussia Dortmund sørgede for, at Bayern München ikke vandt mesterskabet i denne omgang.

Med en 3-0-sejr ude over Hannover 96 kan Dortmund i teorien stadig indhente Bayern München, selv om der nok mere er tale om en udsættelse af mesterskabsfesten på en spillerunde mere.

I denne bundesligasæson har blot to hold taget point fra Bayern München. Tidligere har Freiburg og Bayer Leverkusen spillet uafgjort mod Bundesligaens førerhold.

Det var Mainz også tæt på at gøre. Hjemmeholdet havde stor ære af kampen, som Bayern München ikke dominerede lige så voldsomt som vanligt.

Allerede efter tre minutter havde Arjen Robben dog chancen for at bringe udeholdet foran, men hollænderen brændte forsøget.

Lidt senere forsøgte Bayern-backen David Alaba sig langt udefra, men heller ikke denne gang endte bolden i netmaskerne.

Hos hjemmeholdet, der ikke have Niki Zimling og Bo Svensson med i truppen, var Maxim Choupo-Moting den farligste mand, da han på et af sine forsøg ramte træværket.

I anden halvleg havde Franck Ribery en stor chance for at bringe Bayern München foran, men Mainz-keeper Loris Karius satte foden på i ren refleks og parerede forsøget.

I slutningen af kampen skruede Bayern München op for tempoet, og på et fornemt indlæg steg Bastian Schweinsteiger til vejrs og sendte kampens 1-0-scoring i nettet efter 82 minutter.

Kort efter fordoblede Mario Götze føringen på et oplæg fra Ribery.

Bayern München fører ligaen med 23 point ned til Dortmund på andenpladsen.

Allerede på tirsdag kan Bayern München snuppe mesterskabet, når holdet på udebane møder Hertha Berlin. Det kræver en sejr i Berlin, og det vil være den tidligste tyske titel nogensinde.

/ritzau/

 

Dagens Gossip