Dortmund var 20 minutter fra det perfekte comeback

En udebanesejr over selveste Bayern München ville have gjort en verden til forskel for kriseramte Borussia Dortmund.

Efter fire nederlag i træk i Bundesligaen og seks kampe uden sejr havde de sort-gule i den grad brug for en succesoplevelse lørdag aften, men det fik de ikke.

Sidste sæsons vicemestre fra Ruhr-distriktet måtte igen forlade banen som taber, selv om holdet førte i lange perioder af kampen. Med to mål i slutfasen sikrede Bayern München sig en 2-1-sejr.

Og det ærgrer de sig formentlig enormt meget over i Dortmund, der ellers så ud til at have krammet på hjemmeholdet i første halvleg.

Det resulterede i et mål af Marco Reus, som nød godt af fornemt forarbejde af Pierre-Emerick Aubameyang.

Kantspilleren sluttede en lang spurt på højrekanten af med et perfekt indlæg til Marco Reus, der ikke havde svært ved at bringe sit hold foran.

Samme Reus har igennem lang tid været et eftertragtet transferbytte for Bayern München, der tidligere har sat kløerne i Dortmund-profiler.

Som for eksempel, da man hentede rivalernes topscorer Robert Lewandowski i sommerpausen, og selvsamme polak sørgede faktisk for at få sydtyskerne tilbage i kampen, da han afsluttede hårdt og fladt med 20 minutter igen.

Målet opstod takket være en god aktion af netop indskiftede Franck Ribery, og franskmanden var også ophavsmand til det afgørende mål.

Fem minutter før tid forsøgte han at rykke forbi Dortmund-forsvareren Neven Subotic. Serberen hev fat i Riberys arm og rev ham omkuld i feltet.

Dommeren var ikke i tvivl om straffesparket, og Arjen Robben rystede heller ikke på foden, da han satte det ind.

Dermed må Dortmund konstatere, at man godt nok har ni maksimumpoint i sin Champions League-gruppe, men samtidig også ligger på en nedrykningsplads i Bundesligaen.

Bayern München derimod har fortsat ikke tabt endnu i sæsonen og fører med fire point foran Wolfsburg i toppen af tabellen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip