Doublen er nøglen til sejr for svækket tennislandshold

Danmarks tennislandshold stiller svækket op i Davis Cup-kampen hjemme mod Sverige, hvor der kæmpes om overlevelse i den næstbedste division Europa/Afrika Gruppe 1.

Landstræner Kenneth Carlsen må se bort fra to spillere, der kunne forvente at blive udtaget til holdet.

Mikael Torpegaard, der gjorde en god figur i nederlaget til Rafael Nadal i Davis Cup-kampen mod Spanien i september, kan ikke få fri fra sit tenniscollege i USA.

Den tidligere college-profil Søren Hess-Olesen, der i sommer sprang ud som professionel, er skadet. En skade satte også en stopper for hans deltagelse i kampen mod Spanien.

I stedet for dem stiller Danmark med Christian Sigsgaard og Andreas Bjerrehus, der ikke figurerer på verdensranglisten.

Dermed hviler et endnu større ansvar på den danske førstesingle, Frederik Løchte Nielsen, der ligger nummer 288 på verdensranglisten i single og nummer 111 i double.

Han kan føre Danmark til samlet sejr, hvis han vinder sine to singler samt doublen sammen med Thomas Kromann.

- Naturligvis har vi en fair chance mod Sverige. Statistisk set er der noget, som tyder på, at vi skal vinde doublen. Jeg har kun en gang været med til samlet at vinde en Davis Cup-kamp uden at tage doublepointet.

- Svenskerne er dog ekstremt skarpe i doubledisciplinen, så det bliver svært, men ikke umuligt, siger Frederik Løchte Nielsen til Dansk Tennis Forbunds hjemmeside.

Heldigvis for danskerne må Sverige også stille svækket op til kampen. Sveriges bedste singlekort Elias Ymer, der rangerer som nummer 131 i verden, er ukampdygtig på grund af en skade.

Sveriges hold består af Markus Eriksson (verdens nummer 455 i single og 552 i double), Mikael Ymer (617/1420), Isak Arvidsson (707/574) samt doublespilleren Johan Brunström, der ligger nummer 112 på verdensranglisten i double.

Brunström danner for tiden makkerpar med Frederik Løchte Nielsen. Sammen har de vundet to turneringer på Challenge-touren i oktober.

I Davis Cup-kampen kommer de til at stå på hver sin side af nettet i doublen, der meget vel kan blive afgørende for den samlede sejr.

Opgøret spilles bedst ud af fem kampe i Slagelse fra 30. oktober til 1. november.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip