DR-bestyrelse afviser medansvar for Eurovision-regning

Danmarks Radio har intet medansvar for det gigantiske budgetskred i forbindelse med afholdelsen af det internationale melodi grandprix i København.

Det fastslår bestyrelsesformand Michael Christiansen over for Ritzau.

Tirsdag krævede Venstre, at DR's rolle i det økonomiske kollaps skal undersøges nærmere. Og partiets kulturordfører, Michael Aastrup Jensen, holdt desuden DR medansvarlig for, at regningen blev tre gange større, end arrangøren Wonderful Copenhagen havde kalkuleret med.

Spørgsmål: Er DR på nogen måde ansvarlig for, at budgetterne skred?

- Jeg kan egentlig slet ikke forstå spørgsmålet, siger Michael Christiansen og fortsætter:

- Det, vi gør, er, at henholde os til en indgået kontrakt. To professionelle organisationer (DR og Projektselskabet ESC 2014, red.) indgår en kontrakt. Vi leverer i henhold til kontrakten, og vi indgår et forlig til begge parters tilfredshed, fordi der har været tvivl om forskellige ydelser, siger han.

Spørgsmål: Så dem der mener, at DR også er ansvarlig for budgetskreddet, skyder forbi målet?

- Ja, det gør de.

I projektselskabets redegørelse nævnes DR's krav til produktionen ellers flere gange som en af årsagerne til, at projektet blev fordyret.

Især en ændring af sceneopsætningen - der nødvendiggjorde opførelsen af en teltby - blev fremhævet i redegørelsen sammen med ønsket om at fjerne bærende søjler i den nedlagte fabrikshal for at gøre plads til et særligt panoramakamera.

Michael Christiansen har dog ikke meget lyst til at kommentere redegørelsen:

- Jeg har ingen som helst bemærkninger til en redegørelse, som er udarbejdet af nogle andre - ikke andet end den helt indlysende, at der er indgået en aftale mellem dem og os om det her.

Michael Christiansen mener, at DR havde lagt et beskedent budget for de to semifinaler og finalen for musikkonkurrencen, som blev vundet af den skæggede drag queen fra Østrig, Conchita Wurst.

- I bestyrelsen vedtog vi fra start, at udgiftsniveauet skulle svare til det, der blev lagt i Malmø året før. Altså ikke væsentligt højere end i andre europæiske lande, og det budget er på alle måder overholdt.

Spørgsmål: Hvorfor valgte man lige Malmøs niveau?

- Du skal jo lægge dig på et europæisk niveau. Vi kunne have fulgt visse østeuropæiske lande og lagt os langt højere, men vi valgte det beskedne niveau.

Spørgsmål: Så det kunne ikke være gjort billigere?

- Selvfølgelig kan man da det. Men vi lagde os altså, hvor vi gjorde, og det var vi fuldstændig enige om. Enten er du med, eller også er du ikke med, siger Michael Christiansen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip