DR forbydes at vise Muhammed-tegninger

DR må ikke længere bringe de omdiskuterede Muhammed-tegninger.

Det har foreningen Danske Bladtegnere besluttet, da de mener, at det vil være et brud på ophavsretsloven, hvis de snart 10 år gamle tegninger bringes af DR.

'Forbuddet mod udsendelse og gengivelse af værkerne gælder med øjeblikkelig virkning', lyder det i et brev fra bladtegnerne til DR's juridiske afdeling.

Dermed kan mediehuset ikke længere vise de tegninger, der tilbage i september 2005 blev bragt i Jyllands-Posten, og som kort efter kastede Danmark ud i en international krise.

Læs også: FAKTA: Muhammed-tegningerne og tiden efter

DR har haft en særlig aftale med Copydan, hvilket indtil i dag har betydet, at mediehuset til hver en tid har kunne bringe bladtegnernes værker, mens alle andre medier pænt har skulle spørge om lov.

Det er slut nu - og hvis DR fremover spørger om lov til at bringe tegningerne, så lyder det højst sandsynligt et 'nej' fra Danske Bladtegnere.

Foreningen synes, at tegningerne har været misbrugt af de danske medier.

- Derfor vil vi gerne lade den enkelte tegner beslutte, om han ønsker sin tegning bragt. Sådan som tegningerne har været brugt som et strafvåben overfor muslimerne i Danmark - sådan at hvis I ikke opfører jer ordentligt, så viser vi tegningerne – det er vi meget utilfredse med, siger Lars Refn, formand for Danske Bladtegnere, til DR.

Følg Dagens.dk for flere lignende artikler:

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip