DR og TV2 går sammen for at hjælpe flygtninge

Søndag 20. september holder Danmarks Radio og TV2 i samarbejde et indsamlingsshow med hjælp fra 12 nødhjælpsorganisationer.

Pengene skal gå til syrere, der er drevet på flugt internt i Syrien og i nærområderne. Tv-stationerne håber, at de kan motivere danskerne til at hjælpe, siger Gitte Rabøl, mediedirektør i DR i en pressemeddelelse.

- Det er en ekstraordinær humanitær krisesituation, der udspiller sig i og omkring Syrien lige nu. En konflikt som er tragisk - og ekstrem kompleks - og som i den grad har sat sig dybt i os alle. Derfor er det nu, DR og TV2 rykker sammen for at gøre det, vi kan sammen med hele befolkningen, siger Gitte Rabøl.

Nødhjælpsorganisationer, der medvirker til afviklingen af indsamlingen, får til opgave at fordele pengene efter showet, og de skal sørge for at bidragene bliver brugt bedst muligt.

Ifølge Andreas Kamm, generalsekretær i Dansk Flygtningehjælp, vil pengene fra en landsindsamling falde på et tørt sted, da der er 12 millioner flygtninge internt i Syrien og i nærområderne.

- Syrien er vor tids største humanitære katastrofe. Hjælpen i dag er utilstrækkelig og landene omkring Syrien er under massivt pres og på randen af kollaps. Derfor er det afgørende at hjælpe nu, siger Andreas Kamm.

I dagene op til indsamlingsshowet vil de to tv-stationer opfordre seere og lyttere til at bidrage, og derfor bliver indsamlingsshowet finalen på indsamlingen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip