DR: Pilou Asbæk giver os noget stjernedrys

Vi har set ham som spindoktor i "Borgen" og som Simon Spies i "Spies og Glistrup". Han har begejstret i Tobias Lindholms "Kapringen", og har opnået at blive kåret til "shooting star" (stjerneskud, red.) ved filmfestivalen i Berlin.

Men én af sine helt store roller har Pilou Asbæk netop landet. Han skal nemlig være vært på Eurovision, når den internationale musikkonkurrence afholdes i Danmark.

DR, der står bag Eurovision, havde tidligt skuespilleren på radaren til en værtsrolle.

- Jeg ringede til Pilou og spurgte, om han ville komme til casting, og det ville han heldigvis god, forklarer head of show, Jan Lagermand Lundme.

Blandt andet blev Pilou Asbæk castet sammen med tv-værtinden Lise Rønne og tv-værten Nikolaj Koppel, og det skulle vise sig at være den helt rigtige konstellation.

- Det stod ret tidligt klart, at disse tre kan noget helt specielt, og de favner det, vi gerne vil med showet. Folk skal have det sjovt og rart og føle, at de er i godt selskab, siger Jan Lagermand Lundme.

Han er begejstret for at kunne præsentere Pilou Asbæk som vært.

- Jeg synes, han er sindssygt charmerende, og han har ikke lavet sådan noget her før, så det var spændende at se, om det fungerede. Og så er der selvfølgelig en tanke i, at "Borgen" er kæmpestor ude i Europa, så derfor kan han også give noget stjernedrys, og det er jeg sikker på, han kommer til, siger han.

Han lover, at Pilou Asbæk får lov at være sig selv på scenen, selvom han til ære for præsentationen tirsdag formiddag så en del mere poleret ud, end man normalt er vant til at se ham.

-  Han er ikke vært på en klassisk måde, men han skal bare have fuldstændigt lov til at være sig selv, siger Jan Lagermand Lundme.

Showet foregår i København fra den 6.-10. maj.

Newspaq

 

Dagens Gossip