DR: Regeringspartier vil give unge rabat på licens

Socialdemokraterne er parate til at se på, om unge mellem 18 og 25 år skal have rabat på licensbetalingen i forbindelse med et kommende medieforlig.

Det siger Socialdemokraternes medieordfører, Mogens Jensen.

- Vi har længe set, at der har været en bevægelse blandt de unge, hvor mange synes, at det er urimeligt, at man som eksempelvis studerende skal betale licens, siger Mogens Jensen til Ritzau.

- Og så er det helt reelt at introducere et tilbud om en rabat, ligesom vi også ser det på offentlige transportmidler.

Spørgsmål: Unge har altid betalt licens. Hvorfor kan unge i dag så ikke betale det?

- Udgangspunktet er, at det er vigtigt at fastholde en opbakning blandt de unge til public service-medierne. Og det kan en rabat være med til, siger Mogens Jensen.

Spørgsmål: Men er de unge i dag fattigere og dårligere stillet end unge hidtil har været?

- Medieverdenen ser anderledes ud, end den gjorde før i tiden. Der er mange flere tilbud i dag, og det er vigtigt at sikre opbakningen til public service-tilbudene.

Spørgsmål: Hvem skal så betale de unges rabat?

- Det har vi ikke taget stilling til endnu. Det vil vi drøfte med de øvrige partier.

Spørgsmål: Men hvad forestiller du dig?

- Det har vi ikke en model for endnu. Men der er ingen tvivl om, at hvis du får en rabat til de unge, så vil flere også betale licensen, og det kan finansiere en del af det, siger han.

Ifølge DR Nyheder ønsker SF også en licens-rabat til unge. Også Venstre er umiddelbart positiv over for udspillet, mens Liberal Alliance er imod, skriver DR Nyheder.

/ritzau/

 

Dagens Gossip