DR Sporten frygter for kvaliteten efter udflytning

06/04/2016 15:29

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Sportsredaktion i DR skal til stor undren for medarbejderne i fremtiden have hjem i Aarhus som led i en ny udflytningsplan.

I en udtalelse fra DR Sporten kritiserer medarbejderne beslutningen, som de mener vil gå ud over sportsdækningen.

- En udflytning, som ikke giver en hverken bedre eller bredere dækning af dansk sport, men som udelukkende er symbolpolitik, hvor regningen bliver sendt til licensbetalerne, lyder det om konklusionen på udflytningen i udtalelsen.

Redaktionen undrer sig over, at man vælger sportsredaktionen som mål for udflytningen, fordi redaktionen ifølge dem i forvejen er til stede i provinsen.

- Der er ikke et sekund af samtlige Superligakampe, som ikke er blevet dækket af DR Sporten.

- Vi dækker fast U21-landsholdet med base i Aalborg, kvindelandsholdet i Viborg, de tre jyske hold i håndboldens Champions League, og så sent som i aftes var vi til ishockey i Frederikshavn og Vojens.

Ultimativt frygter DR-redaktionen for kvaliteten, fordi man ikke længere er til stede i hovedstaden, hvor alle andre sportsredaktioner har hovedsæde.

- Ingen på DR Sporten har på nogen måde noget imod, at man opprioriterer en tilstedeværelse i Aarhus med den dertilhørende bredere dækning.

- Men vores store bekymring er kvaliteten af den sportsdækning, DR fremover vil kunne levere til danskerne.

- For selv om mange begivenheder finder sted ude i landet, må vi også sande, at langt størstedelen af de idrætsforbund, som vi dagligt er i kontakt med, har til huse i hovedstaden, lyder det.

DR Sporten er en af flere redaktioner, der skal flyttes fra DR Byen i hovedstaden til Aarhus og Aalborg i 2017 og 2018.

Samlet skal omkring 140 stillinger flyttes til Jylland, mens der også skal opslås omkring 30 nye stillinger i DR's jyske afdelinger.

/ritzau/