DR-stjerne opfylder drøm: Nu er mormor glad

Han har haft roller i store DR- og TV2-serier og spillet teater i årevis. Alligevel bliver det noget helt særligt for ham og familien, når 39-årige Jens Jacob Tychsen til september stiller sig på scenen som Kaptajn von Trapp i musicalen "The Sound of Music". 

- Det er første gang, at min familie fra Jylland uden at blinke har sagt, at det er et stykke, som de skal over at se. Det har de aldrig gjort før. Det har altid været sådan noget med, at det kunne være, at de nåede det, siger Jens Jacob Tychsen, da Ritzau Fokus møder ham i Salzburg, hvor hovedrolleindehaverne er på inspirationstur til. 

Skuespilleren, der er et kendt ansigt for danskerne for roller i blandt andet tv-serierne "Borgen" og "Badehotellet", har igennem årerne spillet med i flere moderne stykker, og det har til tider vækket undren hos særligt et af hans nærmeste familiemedlemmer.

- I hele min karriere har min mormor på en meget kærlig og sød måde været efter mig og spurgt, hvorfor jeg ikke laver Phantom of the Opera i stedet for at skulle eksperimentere med sådan noget pjat, som hun kalder det, siger han og fortsætter:

- Hvis jeg skulle gøre hende glad, skulle jeg være med i en stor musical. Derfor var jeg rigtig glad for at kunne fortælle hende, hvad jeg skal lave de næste par måneder, og hun blev også sindssygt glad, siger han.

"The Sound of Music" er en ikonisk musical, der baserer sig på historien, om hvordan en ung novice forlader klosteret og bliver oppasser for Kaptajn von Trapps syv børn. Med sang og kærlighed vinder hun både børnenes og faderens hjerte, og Jens Jacob Tychsen er ikke i tvivl om, hvorfor han skulle være med i netop denne musical. 

- Det er den bedste musical, der findes. Der er ingen andre musicals, der har det hele, som den har. Det er en god historie, gode sange og roller, og så er den både sjov og uhyggelig, forklarer Jens Jacob Tychsen.

Og så har musicalen fyldt skuespillerens barndom med gode minder.

- Hver jul sad jeg med min mormor og morfar og så den. Vi drak kaffe og fik småkager, og det var trygt og rart. Så det var en tilbagevendende begivenhed, som havde noget med tryghed at gøre. Så på en eller anden måde tænkte jeg bare, at jeg blev nødt til at lave den. Også som en cadeau til dem for det, vi har oplevet sammen, siger han.

"The Sound of Music" får premiere 17. september på Det Ny Teater. Maria Lucia spiller rollen som Maria Rainer, og stykket bliver instrueret af Daniel Bohr, der tidligere har instrueret musicalen syv gange.

/ritzau/FOKUS

 

Dagens Gossip