DR udleverer Eurovision-papirer efter politisk pres

Danmarks Radio vælger nu at offentliggøre omdiskuterede dokumenter om kontrakter fra Eurovision, som DR er blevet kritiseret fra flere sider for ikke at ville udlevere. Det oplyser DR i en pressemeddelelse.

Mandag kritiserede flere politikere med kulturminister Marianne Jelved (R) i spidsen DR for ikke at ville udlevere papirerne. Nu har DR efterfølgende ændret mening og offentliggør derfor papirerne på sin hjemmeside.

- Vi har genovervejet sagen i lyset af den enorme politiske og mediemæssige interesse og har efter samråd med bestyrelsen besluttet at udlevere kontraktmaterialet, da spørgsmålet om udlevering af materialet nu overskygger sagens egentlige fokus, siger DRs generaldirektør, Maria Rørbye Rønn.

Eurovision, der blev afholdt på Refshaleøen i København i maj, har fået meget opmærksomhed, fordi arrangementet endte med at blive markant dyrere, end der på forhånd var regnet med.

Oprindeligt lød budgettet på 34,6 millioner kroner, men Eurovision kom til at koste 77 millioner kroner for meget. Det var blandt andet ombygningen af B&W-hallerne på Refshaleøen, som endte med at blive markant dyrere end planlagt.

DR valgte i første omgang ikke af offentliggøre dokumenterne med henvisning til Radio- og fjernsynslovens paragraf 86.

Her står der, at DR er undtaget fra kravet om at give offentligheden indsigt i papirer, der vedrører DR's programvirksomhed og forretningsmæssige forhold.

Den bestemmelse ser DR nu bort fra.

- Dermed fraviger vi principperne om udlevering af fortroligt materiale. Principper, der skal sikre, at DR kan agere på et mediemarked med mange aktører, siger Maria Rørbye Rønn.

Folketingets Statsrevisorer besluttede i sidste uge, at Rigsvisionen skal undersøge, hvorfor Eurovisions budget skred så voldsomt.

/ritzau/

 

Dagens Gossip