DR udskyder omstridt valgstedsmåling

Danmarks Radio sadler nu om og dropper planerne om at offentliggøre den første valgstedsmåling allerede inden valgstederne lukker, når der afholdes folketingsvalg torsdag.

Det oplyser DR's nyhedsdirektør, Ulrik Haagerup, mandag til Ritzau.

- Meningsmålingerne tyder på en meget, meget tæt valgaften. Alt kan påvirke vælgerne, og det gør valgstedsmålingerne også. I respekt for valget vil vi lade vælgerne stemme i ro og fred uden at fortælle, hvad alle andre har stemt, siger han.

Oprindeligt var det planen, at de første målinger skulle offentliggøres klokken 19, men nu vælger DR altså at vente til klokken 20.00, hvor valgstederne lukker.

- Vi har i nyhedsledelsen tænkt os om igen, og vi er blevet enige om at anvende et forsigtighedsprincip.

- Teoretisk set kan timen mellem 19 og 20 få betydning for valgresultatet, og derfor venter vi med at offentliggøre vores målinger i respekt for demokratiet, siger nyhedsdirektøren.

En lang række større medier vælger samme fremgangsmåde som DR, og derfor bringer Politiken, Berlingske, Jyllands-Posten og BT heller ikke nogen måling før klokken 20.00.

Ulrik Haagerup oplyser desuden, at han har forsøgt at lave en fælles aftale med konkurrenten TV2.

- Jeg har forsøgt at lave en aftale med TV2 om, at vi begge skulle vente til klokken 20 i respekt for den situation, vælgerne står i, men det har TV2 ikke ønsket.

- Det er fair nok, og vi træffer alle vores egne valg. Vi har truffet vores, og vi venter med at offentliggøre målingerne til valgstederne lukker, siger Ulrik Haagerup.

TV2's nyhedsdirektør, Michael Dyrby, oplyser i en sms til Ritzau, at TV2 fortsat ikke har besluttet sig for, hvornår deres første valgstedsmåling offentliggøres.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip