DR varsler besparelser efter ny medieaftale

admin

|

27/06/2014

Dagens topnyheder

Danmarks Radio står over for en række nye opgaver - men samtidig bliver der skåret i tilførslen af licensmidler efter den nye medieaftale, der blev indgået torsdag.

Her fremgår det blandt andet, at erhvervslicensen bortfalder, hvilket medfører et sparekrav på knap 75 millioner kroner årligt i DR. Og det vil kunne mærkes, varsler DR's generaldirektør, Maria Rørbye Rønn, i en pressemeddelelse.

- Med den nye medieaftale skal vi spare et større millionbeløb samtidig med, at vi skal leve op til en række nye krav. Vi tager derfor nu hul på en prioriteringsopgave, hvor vi både skal finde rene besparelser og ressourcer til at løfte de nye opgaver, siger hun.

Maria Rørbye Rønn mener dog, at aftalen samlet set er fornuftig og sikrer, at DR og dansk public service følger med tiden. DR kompenseres samtidig med ni millioner kroner årligt til delvis finansiering af de nye opgaver.

Også bestyrelsesformand Michael Christiansen glæder sig over aftalen. Han hæfter sig særligt ved planen om en styrket regional dækning og en ekstra indsats over for unge.

Aftalen indebærer også, at DR's forpligtelse til at udlægge en del af produktionen til uafhængige producenter øges til 300 millioner kroner i gennemsnit per år. Det ser DI som et positivt skridt.

- Vi er glade for, at medieforliget giver mere plads til de private aktører på mediemarkedet. Det er slået fast, at DR skal fokusere mere på public service og ikke bruge licenspengene på at konkurrere med de private virksomheder, siger Adam Lebech, der er branchedirektør i DI Itek.

Der er dog ikke udelukkende roser fra DI, der gerne havde set, at man havde givet den private medieindustri endnu bedre rammer.

/ritzau/