DR vil gøre lyden bedre på tv

”Det er svært at høre, hvad der bliver sagt”, ”Underlægningsmusikken er for bombastisk” og ”Der bliver talt for utydeligt”, har det gennem de seneste år lydt i en stribe henvendelser, der er blevet sendt og mailet til DR.

Der er mange årsager til det - og ifølge DR er det ikke nødvendigvis tv-stationens skyld alle sammen.

Men de kommende to år vil DR have et ekstra øre på, hvordan programmerne lyder i et særligt lydprojekt, som netop er gået i gang. Målet er at skabe en bedre tv-lyd, og forhåbentlig også at seerne oplever forbedringer.

Skeler til England og Sverige

DR erkender, at lydkvaliteten er dalet de senere år. I følge Lars Trudsø fra DR Medier er der mange forskellige årsager til, at kvaliteten af lyden er dalet.

- Der er jo ikke tale om onde viljer. Men vi er i en billedkultur, hvor lyden i nogen grad blevet et offer. Det skal vi have ændret på igen - ikke ved at ansætte 100 nye lydfolk, men ved at gøre det bedre, dér hvor vi står. Vi skal have genrejst vores lydkultur på tv, og vi skal erkende, at tv ikke kun er et billedmedium, siger Lars Trudsø.

Arbejdsgruppen vil blandt andet skele til kollegerne på BBC og SVT i Sverige, der har stået i samme situation som DR.

- Begge tv-stationer har gennemført lydprojekter a la vores og fået bedre lyd ud af det. Så det, vi konkret gør, er at tage ved lære af de engelske og de svenske erfaringer og så selvfølgelig bruge vores egne erfa-ringer. Skal vi for eksempel indføre systematisk efterkritik på lyd? Hvordan kan et effektivt kursus i god lyd se ud?   Det er noget af det, vi vil gå i gang med vurdere i den kommende tid, forklarer Lars Trudsø.

Projektet om bedre lyd vil løbe over de næste to år.

 

Dagens Gossip