DR vil nedlægge 170-200 stillinger og lukke orkester

DR nedlægger 170-200 stillinger og lukker Underholdningsorkestret efter 75 år som led i en omfattende spareplan, hvor der skal spares 161 millioner kroner årligt.

DR's bestyrelse har netop vedtaget økonomiplan 2015-2018, der skal tilpasse DR til medieforliget.

- Det er en langsigtet plan, der sikrer, at DR også i fremtiden står stærkt som medie- og kulturinstitution med bred opbakning i befolkningen, siger bestyrelsesformand Michael Christiansen.

Ud over nedlæggelsen af stillinger indbefatter planen, at den betalte frokostpause for DR's medarbejdere bliver sagt op fra midten af 2017.

Ifølge bestyrelsen vil det øge den effektive arbejdstid i DR og samtidig begrænse antallet af afskedigelser.

DR's ledelse er dog åben for en drøftelse med de faglige organisationer af eventuelle alternative initiativer, der vil kunne sikre en tilsvarende produktivitetsforøgelse.

- Planen indeholder store besparelser, og der er ingen tvivl om, at den kommende tid vil stille store krav til DR og DR's medarbejdere, siger generaldirektør Maria Rørbye Rønn i en pressemeddelelse.

- Men det er nødvendigt for at sikre fortsat udvikling af DR og samtidig sørge for, at seerne, lytterne og brugerne i mindst muligt omfang oplever forringelser som følge af den nødvendige økonomiske tilpasning.

Også foran skærmen vil konsekvenserne af økonomiplanen kunne mærkes.

Som en konsekvens af planen vil seerne for eksempel opleve kortere sæsoner for en række af DR1's programmer. Derudover lukker timenyhederne i dagtimerne på DR2, og i stedet bliver DR2 Morgen og DR2 Dagen omlagt til mere rene nyhedsflader.

Som et led i planen gennemføres en fremadrettet omlægning af det samlede levende musiktilbud til befolkningen fra DR.

Det indebærer en styrkelse af DR Symfoniorkestret, DR Pigekoret og DR Big Bandet, mens DR Underholdningsorkestret med 42 faste musikere nedlægges pr. 1. januar 2015.

- Det er et voldsomt skridt at lukke DR Underholdningsorkestret, der har eksisteret i 75 år og har spilet en vigtig rolle i dansk musikliv, siger direktøren for DR Kultur, Tine Smedegaard Andersen.

- Men befolkningens brug af medier og kulturtilbud ændrer sig med stor hast i disse år, og derfor skal vi sikre os, at DR har midler til at investere i nyt kvalitetsindhold og nye distributionsformer.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip