Drabsmand får børnene: Minister er tryg ved lovgivning

Der er ingen grund til at genoverveje den nuværende lovgivning, mener socialminister Manu Sareen (R) i kølvandet på den debat, der er opstået i drabssagen, hvor en far har dræbt sin ekskone og mor til parrets fælles børn.

I weekenden kom det frem, at manden, der dræbte sin ekskone, den 39-årige Hafida Bourouih, har fået forældremyndigheden over parrets to børn. Socialministeren mener, at det er en tragisk hændelse, men holder fast i den nuværende lovgivning.

- Det er virkelig en tragisk sag, når vi ser sådanne sager med børn og voksne, som ender med drab. Det er fuldstændigt ubærligt at tænke på de tab, som børn skal lide.

- Når det er sager som drab, bliver det altid vurderet meget grundigt ud fra dødsfaldsparagraffen (et tilnavn red.). Der bliver altid truffet grundige socialfaglige afgørelser ud fra barnets bedste, siger Manu Sareen.

Sagen har vakt opsigt, og kritikere mener, at der er grund til at gå forældreansvarsloven efter i sømmene.

Reglerne om forældremyndighed i forbindelse med forældredrab findes i lovens paragraf 15.

Der fremgår det, at som udgangspunkt - medmindre afgørende elementer taler imod - skal forældremyndigheden blive hos den overlevende forælder, som i den konkrete sag er drabspersonen.

Står det til Pernille Skipper, Enhedslistens social- og retsordfører, er der grund til at overveje, om man kan vende udgangspunktet om. Således at børnene som udgangspunkt ikke går til drabspersonen, medmindre noget afgørende taler for det.

Men det er to sider af samme sag, mener Manu Sareen.

- Det virker som om, debatten foregår på en lidt skæv præmis, for man får ikke bare tildelt forældremyndigheden per automatik. Det er to sider af samme sag, for i dag stopper man også op og ser på det. Der vil ikke være noget nyt i det.

- Hvis man fik myndigheden per automatik, ville jeg kigge på det, men det gør man ikke, så jeg er tryg ved lovgivningen, siger han.

Eksmanden har i retten erkendt de faktiske omstændigheder, hvilket vil sige, at han har erkendt at have forvoldt kvindens død.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip