Drabsmand frifundet for at ville partere sin kæreste

admin

425 uger siden

|

23/05/2016

Dagens topnyheder

Anders Bård Larsen idømmes 12 års fængsel for drab på sin kæreste, Hafida Bourouih, i sommeren 2014 og for usømmelig omgang med hendes lig, som han smed på en skrænt ved Næstved.

Det har Østre Landsret afgjort, og det er en stadfæstelse af en dom i byretten.

Til gengæld frifindes den 42-årige mand for en anklage om, at han planlagde at partere hendes lig, som han ellers blev dømt for i Retten i Glostrup.

Anders Bård Larsens advokat, Karoline Døssing Normann, er skuffet over, at hendes klient fik stadfæstet dommen på 12 års fængsel.

- Jeg mener, at parrets historik er en formildende omstændighed. Der var et kolossalt pres på dem på grund af årelange uenigheder om børneopdragelse og økonomi, siger hun.

Anders Bård Larsen og Hafida Bourouih havde siden 2009 levet i et meget turbulent forhold. Der var tilbagevendende episoder med skænderier, vold, husspektakler og midlertidige afbrydelser af forholdet.

Da parret for sidste gang kom op at skændes om aftenen 24. juli 2014, resulterede det i, at Anders Bård Larsen kvalte sin kæreste. Det skete i parrets lejlighed i Glostrup.

Derefter påbegyndte Anders Bård Larsen en større rundtur på Sjælland, der varede det meste af natten, hvor han forsøgte at slippe af med liget.

Først tog han parrets to børn med hjem til sine forældres hus i Værløse, hvor børnene fik mad, og han hentede en skovl. Derefter fortsatte han længere nordpå, hvor han forsøgte at grave et hul til liget. Det viste sig at være umuligt, da jorden var stenhård.

Da det slog fejl, vendte Anders Bård Larsen for en kort stund tilbage til lejligheden i Glostrup ved halv et-tiden, hvor han hentede liget.

Bilen var derfor pakket med sovende børn på bagsædet og offerets lig i bagagerummet, da han satte kurs mod Næstved klokken to om natten. Her efterlod han Hafida Bourouihs lig, inden han vendte tilbage til forældrenes hus i Værløse.

Her samlede han en kniv, en sliber, en økse og en grensav, og i byretten blev han dømt for at ville partere sin kæreste. Det forhold er han dog frikendt for i landsretten.

I et forsøg på at fjerne mistanke mod ham selv ringede han næste dag klokken 10.26 til kærestens telefon, hvor han lagde en besked på hendes telefonsvarer.

Nogle dage efter drabet tilstod han dog forbrydelsen.

Sagen skabte stor debat, da det kom frem, at den nu drabsdømte mand havde søgt om forældremyndigheden over de efterladte børn og fik den.

/ritzau/