Drabsmand: Jeg fortryder drabet på Sohail

22-årige MS har onsdag formiddag ved Retten på Frederiksberg erkendt sig skyldig i drabet på 17-årige Sohail-Hamzaa Saleh.

MS er sindssyg. Han lider af vrangforestillinger, hallucinationer og hører stemmer, og anklagemyndigheden kræver ham anbragt på den sikrede psykiatriske afdeling i Nykøbing Sjælland - kaldet Sikringen.

- Jeg fortryder, det jeg har gjort. Det kan godt være, at jeg ikke fælder en tåre og græder. Men det er, fordi jeg har svært ved at græde. Jeg er ikke vant til det, fortæller MS fra rettens vidneskranke.

Sagen drejer sig om et koldblodigt drab på en blot 17-årig dreng. Det skete en aften i Tingbjerg i Brønshøj sidste år.

På klos hold affyrede den 22-årige mand en pistol mod sit offers hoved. Drengen døde ikke med det samme. Det skete dagen efter.

I mellemtiden var den 22-årige over alle bjerge, og han blev efterlyst internationalt. Tre dage efter dødsfaldet blev han anholdt i Düsseldorf i Tyskland og senere udleveret.

Anklager Mariam Khalil har i retten afspillet en overvågningsvideo, som viser de unge mennesker, der hænger ud på gaden på Ruten i Tingbjerg. Senere går drabsmanden med sit offer ned i en kælder. De skulle hente et våben.

- Vi stod i en blind vinkel for kameraerne, og så gav han mig pistolen. Den var grå, og den var ladt, fortæller den 22-årige i retten.

Oppe på gaden igen gik det galt.

- Vi stod en tre fire stykker sammen. Så tog jeg pistolen og tog ladegreb på den og forestillede mig, at jeg skød Sohail. Idet jeg forestiller mig det, så gør jeg det, fortæller MS.

- Jeg havde det rigtig godt med Sohail. Vi havde et rigtig kærligt forhold til hinanden. Og jeg forstår ikke, hvorfor jeg har gjort, hvad jeg har gjort, fortæller drabsmanden.

/ritzau/